Categories: Stil de viaţă

Băuturile alcoolice care îmbată cel mai rău și provoacă mahmureală

Băuturile alcoolice care provoacă mahmureală. Deși sunt mai slabe decât „tăriile”, berea și vinul au efect sedativ și deshidratant. Vinul de casă nu este mai sigur, pentru că nu există nicio garanție cu privire la ingredientele adăugate și la procesul de fabricație.

Cantitatile de alcool recomandate de medici nu trebuie să depășească 500 ml de bere, 300 ml de vin sau 100 ml de tarie pentru bărbați și jumătate din aceste cantitati pentru femei. Dacă vreți să vă cinstiți mai mult de Sărbători, alegeți băuturi cu concentrație mai mică de alcool și evitați cocktaiulurile sau combinațiile de alcool cu energizant. Berea și vinul sunt cele mai slabe băuturi alcoolice, însă au dezvanatajele lor.

BERE. Desi are doar 4-7% alcool, berea se procesează greu și rămâne în organism mai mult decât alte băuturi. „Contine o substanta cu efect sedativ. Te înmoi rapid. Nu are însă chimicale, având un termen de valabilitate scurt”, subliniază dr. Corina Zugravu, medic nutriționist.

VIN. Vinurile au 11-18% alcool, mai mult decât berea. Cel din comerț conține sulfiți care dau migrene și senzatia de deshidratare.

VODCĂ și WHISKY. Tăriile „ard” gâtul și stomacul, iar starea de mahmureală provocată de acestea e mai rea, întrucât concentrația de alcool trece de 50%. „Vodca și whiskey-ul sunt limpezi, naturale, dar au foarte mult alcool, cu efect coroziv asupra stomacului și gâtului-arde țesuturile. Asociate cu sucuri și cola, ai tendința să le bei ca pe apă”, adaugă nutriționistul Zugravu.

LICHIOR. Lichiorul de fructe sau ciocolată, vermutul, cremele de whiskey sunt adevărate „bombe” pentru ficat, pentru că au mult zahăr care grăbește absorbția alcoolului, dar și mulți coloranți și aditivi care sporesc toxicitatea.

Băuturile alcoolice care îmbată. COMBINAȚII PROASTE

Alcool cu energizant, cu cola sau cu grasimi

  • Orice „bautor” care se respectă are o regulă de aur: nu amestecă băuturile. Medicii spun că nu este indicat nici să le combinați cu sucuri dulci, pentru ca alcoolul se absoarbe mai repede, dar nici cu energizant. „Energizantul conține taurină, adică bilă de bou, care, surprinzător, are efect sedativ. Te aștepți să te simți minunat, dar vei fi surprins ca te va fura somnul”, atrage atentia dr. Zugravu.
  • De asemenea, cocktailurile mascheaza gustul alcoolului, iar tentatia să consumați mai mult crește. Alcoolul nu trebuie consumat nici cu alimente grase, pentru că se suprasolicită ficatul. Riscul este să apară pancreatita acuta sau hepatita sau să se agraveze afecțiuni hepatice deja existente.

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări în și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

1 minut ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

32 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra