Băutura verde cu efect energizant ce topește kilogramele și te protejează de cancer. În plus, reglează glicemia și are efecte anti-aging

O ceașcă fierbinte de cafea este tot ce ai nevoie pentru a te simți energizat instantaneu și pentru a rămâne supraîncărcat pe tot parcursul zilei. Cafeaua este, fără îndoială, una dintre cele mai răcoritoare băuturi din întreaga lume.

Există o gamă largă de soiuri de cafea disponibile pe piață. Un astfel de soi care merită atenția noastră și care vine cu o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate este cafeaua verde. De la stimularea metabolismului, combaterea stresului și reducerea greutății, cafeaua verde vă poate ajuta să vă simțiți activi și revigorați.

În general, boabele de cafea sunt prăjite și prelucrate pentru a produce cafeaua pe care o folosim pentru un latte zilnic. Procesul de prăjire schimbă gustul, aroma, culoarea și concentrația de nutrienți a boabelor. Spre deosebire de cafeaua obișnuită, boabele verzi de cafea nu sunt prăjite și rămân complet crude, iar după ambalare vin cu un volum imens de acizi clorogenici, despre care se crede că oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Cafeaua verde nu are un gust puternic și bogat precum cafeaua obținută din boabe prăjite, în schimb, are un gust mai blând similar cu ceaiul din plante. În plus, conține mai puțină cofeină în comparație cu cafeaua prăjită.

Beneficii incredibile pentru sănătate ale cafelei verzi

Promovează pierderea în greutate

Boabele de cafea verde sunt un supliment apreciat pentru potențialul său de a stimula pierderea în greutate.

Dovezile arată că prezența acidului clorogenic ajută organismul să ardă glucoza și grăsimile, scade absorbția carbohidraților, prevenind vârfurile de zahăr din sânge și menține profilul lipidic sub control.

Consumul regulat de cafea verde este cunoscut pentru declanșarea metabolismului, arderea grăsimilor și menținerea unei greutăți sănătoase.

Reglează zahărul din sânge

Se crede că bunătatea acizilor clorogenici din boabele verzi de cafea stabilizează nivelul zahărului din sânge și cresc sensibilitatea la insulină.

În timp, reduce remarcabil inflamația și acumularea de grăsimi, ceea ce ajută la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și, de asemenea, scade riscul de apariție a diabetului de tip 2.

Obiceiurile alimentare sănătoase, exercițiile fizice regulate și băuturile precum cafeaua verde pot echilibra în mare măsură nivelul zahărului din sânge.

Controlează tensiunea arterială

Cafeaua verde s-a dovedit a reduce remarcabil tensiunea arterială și optimizează sănătatea inimii. Se știe că dilată vasele de sânge și reduce nivelul cortizolului, hormonul stresului, despre care se știe că ridică tensiunea arterială.

Consumul zilnic de cafea verde este valoros pentru a menține tensiunea arterială sub control.

Efecte puternice anti-îmbătrânire

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Extractul de boabe de cafea verde este compus din acizi clorogenici care dețin proprietăți antioxidante și elimină radicalii liberi.

Acest lucru promovează regenerarea celulelor noi ale pielii, ascunzând liniile fine și ridurile.

În plus, extractele de cafea verde sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în produsele esențiale de îngrijire a pielii care protejează pielea de razele UV dăunătoare.

Previne cancerul

Boabele verzi de cafea sunt pline de substanțe nutritive esențiale și antioxidanți care ajută la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi în organism.

Radicalii liberi sunt cunoscuți pentru creșterea riscului de cancer și alte boli cronice.

Studiile au arătat, de asemenea, că acidul clorogenic din boabele verzi de cafea previn formarea celulelor tumorale și reduc riscul anumitor tipuri de cancer.

Stimulează starea de spirit

Fiind în mod inerent bogate în antioxidanți, boabele de cafea verde sunt o băutură restaurativă care îmbunătățește performanța psihomotorie și cognitivă și previne boala Alzheimer.

Bogăția cofeinei crește eliberarea dopaminei, mesagerii creierului despre care se crede că ridică starea de spirit, atenția, vigilența și funcția creierului.

În plus, ajută și la reglarea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea performanțelor atletice și a rezistenței.

Detoxifiant

Boabele verzi de cafea acționează ca un detoxifiant natural și ajută la eliminarea toxinelor, impurităților, excesului de grăsimi și a colesterolului din sistem.

Această băutură energizantă susține sistemul imunitar și optimizează sănătatea și bunăstarea generală.

Efecte secundare

Cafeaua verde este sigură pentru majoritatea adulților sănătoși, în cantități moderate. Cu toate acestea, aportul excesiv poate duce la efecte negative, cum ar fi anxietatea, insomnia și creșterea tensiunii arteriale.

Dozaj recomandat

Limita recomandată este de aproximativ două cești de cafea verde într-o zi.

 

 

Recent Posts

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

4 minute ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

33 de minute ago

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

o oră ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

2 ore ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

2 ore ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra