Beneficiile exercițiilor de dimineață! „Va intensifica activitatea creierului”

Exercițiile de la prima ore pot ajuta la reglementarea somnului, intensifică activitatea creierului și creşterea nivelul de energie. Exercitiile de la răsăritul soarelui accelerează metabolismul, normalizează tensiunea arterială și reglementează ciclul trezire-somn, ajută la ameliorarea durerilor de spate.

Așadar, exercițiile regulate ajută la protejarea spatelui prin creșterea flexibilității și scăderea riscului de accidentare. Făcută după exerciții de întărire, aceasta ajută, de asemenea, la prevenirea durerilor musculare.

Beneficiile exercițiilor de dimineață!

Reglarea ritmului circadian

Unul dintre principalele beneficii ale includerii activității fizice în programul de dimineața este reglarea ritmului circadian. Ritmul circadian include un ciclu de 24 de ore în care organsimul se modifica mental, fizic și comportamental, în funcție de lumina și întunericul din mediul înconjurător.
Odată ce acest ritm circadian este stabilit, corpul nostru trimite semnale ceasului intern. Astfel, la anumite ore apare senzația de somn, iar la alte ore nivelul de energie al organismului vă fi ridicat. Acest ritm ajuta la relaxarea corpului și menține în limite normale funcția cardiaca.

Creșterea poftei de mâncare

Un beneficiu psihologic și nutrițional care rezulta în urma exercițiilor fizice prestate dimineața este apetitul alimentar crescut. În plus, este mai ușor să rezistați tentației de a manca nesănătos după ce petreceți o perioada de timp transpirând pentru a slabi, la primele ore ale dimineții. Faptul că ați făcut efortul să vă treziți dimineața și ați făcut ceva sănătos pentru organism vă vă împiedică să vă complaceți și să faceți alegeri alimentare greșite, potrivit sfatulmedicului.ro.

Mai multa energie

Activitatea fizica de dimineața îmbunătățește starea de spirit și creste nivelul de energie. Acest lucru înseamnă că veți fi mai pregătiți să faceți fata provocărilor cu care vă confruntați în timpul zilei.

Exercițiile fizice prestate noaptea tărziu pot arde aceeași cantitate de calorii, dar pot perturba somnul, întrucât temperatura corpului creste și metabolismul se acelereaza. Somnul neodihnitor vă poate creea mai multe probleme de sănătate, cum ar fi energia și acuitatea mentala reduse pe parcursul zilei și pot duce la creștere în greutate, dar și la alte probleme cardiovasculare.

Arderea mai accelerata a caloriilor

După ce faceți exerciții fizice, corpul dumneavoastră arde calorii într-un ritm mai rapid, decât atunci când ați fost sedentar. Daca faceți sport dimineața, corpul dumneavoastră vă consuma mai eficient caloriile și masa musculara se vă construi mai repede. Pentru acest lucru trebuie să faceți și exerciții de forță sau cu greutăți.

Un corp fericit înseamnă o minte relaxata

Când faceți sport dimineața, plămânii vor pompa aer curat, oxigenat. Cu cât este prezent mai mult oxigen în sânge, cu atât se vor elibera mai multe substanțe chmice în creier. Acestea vor îmbunătăți acuitatea mentala și starea de alerta. Astfel, veți putea beneficia de o condiție fizica și psihica excelența. În plus, persoanele inactive sunt mai predispuse la depresie și pot avea o autostimă mai scăzută.

Sfaturi sigure pentru s-t-r-e-t-c-c-h-i-n-g

Discutați cu medicul înainte de a începe un nou program de exerciții pentru spate, mai ales dacă aveți un istoric de probleme ale coloanei vertebrale sau de leziuni ale spatelui. Apoi, urmați aceste sfaturi generale:

Întinderea mușchilor reci poate duce la vătămări. Așadar, încălziți-vă cu 5 până la 10 minute de activitate ușoară, cum ar fi, mergeți pe jos sau pedalați pe o bicicletă staționară într-un ritm confortabil.

Întindeți-vă încet, evitând mișcările săltărețe sau sacadate.
Mergeți doar până la punctul în care simțiți o tensiune ușoară. Nu ar trebui să vă doară.

Relaxați-vă în întindere și țineți-o timp de cel puțin 30 de secunde.
Iată trei întinderi ușoare care vă ajută să vă mențineți spatele flexibil și sănătos.

Întindere de la genunchi la piept

Întindeți-vă pe spate pe podea, cu picioarele întinse. Ridicați și îndoiți piciorul drept, aducând genunchiul spre piept. Prindeți genunchiul sau tibia cu mâna dreaptă și trageți piciorul cât de mult vă va ajunge confortabil.

Rămâneți în poziția genunchi la piept în timp ce vă strângeți mușchii abdominali și vă apăsați coloana vertebrală în podea. Mențineți poziția timp de 5 secunde. Reveniți încet la poziția de pornire. Faceți același lucru cu piciorul stâng. Faceți același lucru cu ambele picioare în același timp.
Repetați secvența de cinci ori.


Flexia și extensia spatelui

Începeți pe mâini și genunchi pe podea. Mâinile trebuie să fie direct sub umeri, cu brațele drepte.

Balansați-vă înainte, punându-vă greutatea pe brațe. Rotunjiți umerii și lăsați scaunul să cadă puțin. Mențineți poziția timp de 5 secunde.

Balansați-vă în spate, așezându-vă fesele cât mai aproape de călcâie. Țineți brațele întinse drept înainte. Țineți apăsat timp de 5 secunde.
Întoarceți-vă încet în poziția de plecare.
Repetați de cinci ori.

Arcul spatelui în picioare
Stați în picioare, cu picioarele depărtate la lățimea umerilor.
Puneți palmele mâinilor pe partea inferioară a spatelui. Respirați încet și adânc pentru a vă relaxa.

  • Îndoiți partea superioară a corpului în spate, păstrând genunchii drepți.
  • Sprijiniți-vă spatele cu mâinile.
  • Țineți apăsat timp de 5 secunde
  • Întoarceți-vă încet în poziția de pornire.
  • Repetați de cinci ori.

Recent Posts

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 minute ago

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

41 de minute ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

o oră ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

2 ore ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

2 ore ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra