Categories: Ştiri sănătate

BILANȚ îngrijorător al turiștilor răniți pe pârtiile din Poiana Brașov. Salvamont trage semnalul de ALARMĂ

Un număr de 40 de turişti s-au accidentat pe pârtiile din Masivul Postăvaru de la începerea sezonului de schi, număr fiind foarte mare în condiţiile în care iarna este abia la început, informează Serviciului Public Salvamont din Poiana Braşov, pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, în 24 decembrie Serviciul Public Salvamont a fost solicitat să intervină în cinci cazuri în care turiştii s-au accidentat pe pârtiile din Masivul Postăvaru. La trei dintre solicitări a fost vorba de traumatisme ale membrelor inferioare şi două traumatisme ale membrelor superioare. Trei dintre persoanele accidentate au fost predate echipajelor SMURD sau de ambulanţă., fiind transportate la spital pentru o examinare amănunţită. Astfel, numărul total al accidentelor pe pârtiile de schi din Poiana Braşov, a ajuns de la începerea sezonului de schi până în 24 decembrie, la 34, un număr foarte mare în condiţiile în care iarna este abia la început, susţin salvamontiştii.

În prima zi de Crăciun salvamontiştii din staţiune au fost solicitaţi să intervină în şase cazuri de persoane accidentate pe pârtiile de schi şi săniuş. Trei dintre ele au suferit traumatisme de membre superioare-unul de police, unul de umăr şi unul de braţ, două traumatisme de membre inferioare – unul de gleznă şi unul de gambă, şi o stare de rău. În patru cazuri, persoanele au fost predate echipajelor SMURD şi de ambulanţă.

Marţi se schiază pe toate pârtiile din Masivul Postăvaru, doar câteva secţiuni ale lor fiind închise din cauza lipsei zăpezii. Stratul de zăpadă pe pârtii măsoară între 50 şi 60 de centimetri, cu excepţia pârtiei Bradul, care are şi instalaţie de nocturnă, unde stratul de zăpadă măsoară 30 de centimetri. Telecabinele Kanzel şi Capra Neagră, telegondola, telescaunele Ruia şi Lupului şi teleschiurile Bradul şi Stadion sunt funcţionale. Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost modernizat în totalitate în anul 2009 şi dispune de 24 de km de pârtii.

Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să respecte semnificaţii indicatoarelor „Zonă închisă”, şi să nu se aventureze pe pârtii, deoarece riscul de accidentare este considerabil.

Recent Posts

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

24 de minute ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

53 de minute ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

o oră ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

2 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

2 ore ago

Accident cu victime multiple pe Podul Basarab din Capitală

UPDATE. Cele șapte victime au fost transportate unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din apropiere,…

3 ore ago

Citeste si: