Boala Alzheimer este legată de o problemă de sănătate cu care toată lumea se confruntă. STUDIU

Boala Alzheimer este legată de o problemă de sănătate cu care toată lumea se confruntă. Oamenii de știință au descoperit o posibilă legătură între boala Alzheimer și stres.

Toată lumea se confruntă din când în când cu stres, care este un răspuns natural la provocările vieții. Dar acesta devine debilitant dacă rămâne constant în timp.

Potrivit American Psychosocial Association, stresul cronic poate afecta sănătatea fizică și mentală, provocând simptome precum anxietate, insomnie, dureri musculare, hipertensiune arterială și un sistem imunitar slăbit.

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Karolinska Institutet din Suedia arată că persoanele care au fost diagnosticate cu stres cronic sau depresie au mai multe șanse de a fi diagnosticate cu boala Alzheimer, cea mai comună formă a demenței.

Studiile anterioare au demonstrat o posibilă asociere între stresul cronic, depresie și demență.

Stresul cronic și depresia sunt legate de riscul de Alzheimer

Cea mai recentă cercetare, publicată în Alzheimer’s Research & Therapy, oferă o nouă înțelegere a factorilor de risc pentru demență și a măsurilor preventive viitoare.

Academicieni au examinat datele de sănătate de la Stockholm a 44.447 de pacienți, între 18 și 65 de ani, urmărindu-i timp de opt ani pentru a vedea câți au fost diagnosticați cu boala Alzheimer.

Ei au subliniat că cazurile din această grupă de vârstă sunt rare și este nevoie de mai multe cercetări pentru a identifica toți factorii de risc posibili.

„Riscul este încă foarte mic, iar cauzalitatea este necunoscută”, spune unul dintre autorii studiului, Axel C. Carlsson, profesor la Departamentul de Neurobiologie, Științe și Societate, Karolinska Institutet.

Acestea fiind spuse, descoperirea este importantă prin faptul că ne permite să îmbunătățim eforturile de prevenire și să înțelegem legăturile cu ceilalți factori de risc pentru demență.

Studiul arată că riscul de apariție a bolii Alzheimer a fost de peste două ori mai mare la pacienții cu stres cronic și la pacienții cu depresie decât la pacienții fără nicio condiție.

Între timp, a fost de patru ori mai mare la cei diagnosticați cu ambele afecțiuni, în timp ce riscul de a dezvolta tulburări cognitive a fost crescut aproximativ la fel de mult.

Se consideră că un pacient suferă de stres cronic atunci când el sau ea a fost sub stres, fără posibilitatea de a se recupera timp de cel puțin șase luni.

„Este foarte neobișnuit ca persoanele din această grupă de vârstă să dezvolte demență, așa că trebuie să identificăm toți factorii de risc posibili pentru boală. Arătăm aici că diagnosticul este mai frecvent la persoanele care au suferit stres cronic sau depresie, dar vor fi necesare mai multe studii dacă vrem să demonstrăm orice cauzalitate acolo”, a precizat dr. Carlsson.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: