Boala care provoacă dureri musculare cronice și afectează memoria

Din cuprinsul articolului

Există o anumită afecțiune care este clasificată ca fiind o afecțiune cronică, responsabilă de provocarea de dureri în tot corpul, precum și de afectarea memoriei. Ceea ce este ciudat este că nu are un tratament specific. Care este această afecțiune?

Fibromialgia este o afecțiune caracterizată prin dureri musculo-scheletice, care este însoțită de oboseală, probleme de somn, afectarea memoriei și tulburări de dispoziție. Pacienții cu această afecțiune au tendința de a fi mai sensibili la durere, deoarece au o percepție anormală a durerii.

Medline Plus indică faptul că nu se cunoaște cu certitudine cauza substanțială a acestei tulburări. Cu toate acestea, cele trei ipoteze medicale sunt: evenimente traumatice, cum ar fi accidentele de circulație, leziuni frecvente sau grave și boli complicate, cum ar fi bolile virale.

În multe cazuri, fibromialgia se dezvoltă de la sine. Prin urmare, se are în vedere și o a patra posibilitate, care este legată de faptul că este o tulburare genetică.

Această afecțiune nu face distincție între oameni, deoarece oricine o poate experimenta. Cu toate acestea, este mai probabil să apară la femei, la persoanele în vârstă, la pacienții cu anumite boli (lupus, artrită reumatoidă și spondilită anchilozantă) și la persoanele cu membri ai familiei care au fibromialgie.

Simptome fibromialgie

În timp ce principalul simptom al acestei afecțiuni este slăbirea mușchilor și a scheletului, fibromialgia duce, de asemenea, la următoarele simptome:

  • Durere și rigiditate în tot corpul.
  • Oboseală și stări de oboseală.
  • Probleme cu gândirea, memoria și concentrarea (cunoscute sub numele de ceață mentală sau „fogginess”).
  • Depresie și anxietate.
  • Dureri de cap, inclusiv migrene.
  • Sindromul de colon iritabil.
  • Dureri la nivelul feței sau al maxilarului, inclusiv o afecțiune cunoscută sub numele de tulburare a articulației temporomandibulare.
  • probleme de somn.

Această tulburare este dificil de diagnosticat, uneori fiind nevoie de mai mulți profesioniști din domeniul sănătății pentru a pune un diagnostic coroborat. Așa cum nu există o origine specifică, nu există nici un test specific pentru a o detecta. Un alt obstacol în calea tratării sale este faptul că simptomele menționate mai sus sunt comune cu alte boli.

Din acest motiv, procedura realizată în centrele medicale este un diagnostic diferențial, care constă în a elimina celelalte posibilități pentru a rămâne doar fibromialgia. Pentru a-l realiza, pacientul va trebui să își prezinte istoricul medical, să efectueze un examen fizic, să fie supus unor radiografii sau teste renale și să înregistreze treptat evoluția simptomelor de-a lungul unei perioade de timp.

Odată diagnosticată tulburarea, următorul pas este tratamentul. Fibromialgia este gestionată printr-o serie de terapii combinate cu medicamente, modificări ale stilului de viață și tratamente complementare.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: