Boala MORTALĂ care face ravagii! Cum îți dai seama că suferi de ea?

Cancerul ososse numără printre cele mai letale forme de cancer existente, nu pentru că este complicat de diagnosticat, ci și pentru că este dureroasă. Cum îți dai seama că suferi de această formă de cancer? Semnele sunt clare…

Potrivit medicilor, simptomele cancerului pe care le poți observa când mergi pe jos.  Medicii au divulgat alte șapte semne pe care ar trenui să le urmărești.

Boala MORTALĂ care face ravagii! Cum îți dai seama că suferi de ea? Semnele sunt clare

Mulți dintre noi avem impresia că știm cele mai multe dintre simptomele evidente ale cancerului, dar nu este așa. Umflarea picioarelor și oboseala generală sunt înțelese pe scară largă ca fiind indicatori timpurii ai bolii. Dar și faptul că te chinui să mergi poate fi un semn al bolii.

Cancerul osos, denumit adesea sarcom osos, este relativ rar, mai puțin de 600 de persoane fiind diagnosticate cu această boală în Marea Britanie în fiecare an.

Tipuri de cancer osos

Există mai multe tipuri de cancer osos; condrosarcomul este cel mai frecvent la vârsta adultă, iar osteosarcomul este cel mai frecvent la copii și adulți tineri.

Boala, care ucide o persoană în fiecare zi, cauzează adesea dureri la nivelul picioarelor, ceea ce face ca persoana afectată să aibă dificultăți în a merge.

Orice os poate fi infectat, deși cancerul osos se dezvoltă cel mai adesea în oasele lungi ale picioarelor sau în partea superioară a brațelor, explică NHS.

„Durerea poate fi uneori confundată în mod eronat cu artrita la adulți și cu durerile de creștere la copii și adolescenți”, precizează acesta.

Uneori, durerea osoasă poate fi diagnosticată greșit ca fiind tendinită sau o accidentare sportivă, precum și artrită, precizează Bone Cancer Research Trust.

Durerea osoasă de cancer poate să nu fie ameliorată de analgezice

Medicul avertizează că durerea osoasă de cancer poate să nu fie ameliorată de analgezice, se poate agrava pe timp de noapte sau poate apărea și dispărea intermitent.

Deoarece cancerele osoase primare sunt rare și este posibil ca mulți medici de familie să nu fi văzut niciodată un caz înainte, pacienții „își vizitează de obicei medicul de familie de trei sau patru ori înainte de a primi o trimitere”, spune organizația caritabilă.

Celelalte 7 simptome ale cancerului osos includ:

  1. Umflături (în jurul osului afectat)
  2. Roșeață (în jurul osului afectat)
  3. Mersul șchiopătând
  4. Oase care se fracturează ușor
  5. Febră
  6. Pierdere inexplicabilă în greutate
  7. Transpirație, în special noaptea

NHS spune: „Mergi la medicu dacă  ai dureri osoase persistente, severe sau care se agravează sau dacă sunteți îngrijorat că aveți oricare dintre celelalte simptome ale cancerului osos”.

Simptoe cancer osos

„Deși este foarte puțin probabil ca simptomele dvs. să fie cauzate de cancer, cel mai bine este să fiți siguri prin obținerea unui diagnostic corect.”

În general, mai mult de jumătate dintre persoanele cu cancer osos supraviețuiesc mai mult de zece ani, în timp ce aproximativ șase din zece vor trăi mai puțin cu cinci ani.

Cei diagnosticați la timp se vor vindeca complet

Dificultatea de a merge poate fi, de asemenea, un semn al unei tumori cerebrale, spune organizația caritabilă Cancer Research UK.

Acest lucru se întâmplă atunci când cancerul crește în lobul frontal; care este partea creierului responsabilă pentru mișcări precum mersul.

Tumorile cerebrale care exercită presiune asupra trunchiului cerebral – care este responsabil pentru funcții importante ale corpului, cum ar fi respirația – pot duce, de asemenea, la instabilitate și dificultăți de mers.

De asemenea, cancerul care crește în apropierea sau pe glanda pineală, care produce un hormon numit melatonină, poate duce la instabilitate în timpul mersului.

 

Recent Posts

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

26 de minute ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

56 de minute ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

o oră ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

2 ore ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

11 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

12 ore ago

Citeste si: