Categories: Ştiri sănătate

Boala tăcută care face ravagii la nivel GLOBAL. Distruge CREIERUL pe termen lung

Experții spun că supraviețuitorii COVID-19 au fost expuși unui risc mare de anxietate, depresie și alte probleme de sănătate mintală și la aproape un an după infectare. Aceștia mai spun că și pacienții care nu au avut nevoie de internare au avut și cu 68% mai multe șanse, decât cei neinfectați, să fie diagnosticați cu o tulburare de somn. De asemenea, au avut cu 69% mai multe șanse de a suferi de anxietate și cu 77% mai multe șanse de a avea o tulburare depresivă. Riscul unor astfel de afecțiuni a fost semnificativ mai mare la pacienții spitalizați cu COVID, scrie Fortune.

Aceste noi informații indică faptul că povara tulburărilor neurologice, care se estimează că va afecta peste 200 de milioane de americani în 2017, va crește, ca o consecință directă a pandemiei. Acest lucru va avea complicații medicale și sociale mai ample, inclusiv abuzul de substanțe interzise și sinucideri.

Virusul  produce consecințe la o scară mare

Virusul COVID „este capabil să producă consecințe pe termen lung la o scară pe care nu am mai văzut-o până acum”, a declarat co-autorul studiului, Ziyad Al-Aly, șeful cercetării, epidemiolog la Universitatea Washington din Missouri.

„Produce o multitudine de anomalii care vor afecta oamenii toată viața și care au ramificații pe termen lung. Deși cu toții am suferit anumite probleme mintale în această pandemie, persoanele cu COVID-19 au avut probleme mult mai mari și se confruntă cu afecțiuni mintale și până la un an după diagnostic”, a spus Al-Aly. „Este vorba de anxietate generală, depresie, tulburări de somn, declin neurocognitiv, tulburări legate de consumul de opioide”, a mai spus acesta.

Tulburări de abuz de substanțe interzise

Autorii au descoperit la supraviețuitorii Covid o probabilitate de 2,4 ori mai mare de a li se prescrie opioide și medicamente pentru somn și un risc de patru ori mai mare în rândul celor care au necesitat spitalizare.

Riscul unei tulburări de abuz de substanțe interzise a fost de aproximativ două ori mai mare în rândul supraviețuitorilor COVID, iar riscul apariției gândurilor suicidare a fost de 3 până la 4 ori mai mare decât la persoanele neinfectate.

Într-o analiză separată, autorii studiului au descoperit că virusul a fost asociat și cu un risc semnificativ mai mare de probleme de sănătate mintală, decât gripa sezonieră.

Faptul că pacienții par să fie în continuare expuși unui risc crescut, la 12 luni după diagnosticul de COVID-19, este îngrijorător”, declară Max Taquet, expert la Universitatea din Oxford.

„Dacă aceasta reprezintă diagnostice întârziate sau un debut al bolilor mintale rămâne de stabilit”, susține el.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

35 de minute ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

o oră ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

2 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

2 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

3 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra