Categories: Ştiri sănătate

Bolnavii cronici au protestat în fața Ministerului Sănătății

Reprezentanţii mai multor asociaţii din care fac parte bolnavii cronici şi cei cu boli autoimune au protestat joi, 5 octombrie, în faţa Ministerului Sănătăţii.

Ei se plâng de întârzierea plăţilor către farmacii pentru medicamentele compensate şi aşteaptă rectificarea bugetară de urgenţă pentru a evita intrarea în incapacitate de plată a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Protestatarii au discutat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Ministrul de resort, Alexandru Rafila, a discutat cu reprezentanții asociațiilor de profil și a dat asigurări că la începutul lunii viitoare va avea loc rectificarea bugetară cu privire la sănătate și că plățile medicamentelor compensate pentru farmacii s-au făcut pentru luna mai

Promisiunile MS către Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune

Sursă foto: Playtech

Ce promisiuni au primit pacienții cu boli cronice, potrivit președintelui Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, Rozalina Lepădatu, potrivit RRA:

„În urma discuției cu dl. ministru Rafila a reieșit că urmează o ordonanță care să asigure finanțare a acelor spitale care au probleme de finanțare până la sfârșitul anului și la începutul lunii noiembrie urmează rectificarea bugetară care ar asigura fondurile pentru toate programele naționale și serviciile medicale și acoperirea unor plăți din urmă tot așa până la sfârșitul anului.

Ne-a spus că s-a identificat o soluție pe care o discută acum cu Casa Națională, care să asigure finanțarea spitalelor publice până la sfârșitul anului, iar rectificarea de buget se va face la începutul lunii noiembrie.

Noi o să discutăm între noi organizațiile și o să decidem dacă e bine să facem un protest și în fața Ministerului de Finanțe, ca să ne asigurăm că rectificarea de buget chiar se va face la începutul lunii noiembrie și vom asigura bugetul până la sfârșitul anului pe programele naționale și pe tot ce înseamnă sănătate.

Hotărârea de Guvern privind actualizarea listei de medicamente gratuite și compensate a fost făcută de către Ministerul Sănătății și trimisă la avizare la Ministerul de Finanțe, deci cumva ne blocăm undeva în zona de finanțe.”

 

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

4 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

5 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

5 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

6 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

6 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra