Categories: Ştiri sănătate

Brașovul, puternic afectat de COVID-19! Pacienții nu mai au loc în spitale și sunt duși la alte unități din apropiere. Șefa DSP anunță dacă intră orașul în carantină

Brașovul este puternic afectat de COVID-19. Perioada aceasta este oglinda băilor de mulțime de la începutul lunii iunie, când zonele turistice au fost invadate de oameni dornici de a se bucura de natură, fără a se proteja, în schimb.

Astfel, relaxarea a dus la o situație nedorită și îngrijorătoare, iar Brașovul se confruntă acum cu un număr crescut de cazuri.

Pacienții nu mai au loc în spitalele locale dedicate, de aceea au început să fie transferați către alte unități medicale din apropiere.

Potrivit datelor oficiale, în acest moment există 377 de braşoveni internaţi în spitale, dintre care 10 sunt în stare gravă, internaţi în secţia ATI a Spitalului Judeţean Braşov.

„Brașovul nu intră în carantină! Ca să vorbim de o introducere a carantinării ar trebui să ne uităm la cazurile grave, iar noi avem doar 10 cazuri grave în acest moment” a declarat șefa DSP, citată de bzb.ro.

Spitalul clinic Județean Mureș internează și bolnavi de COVID-19 din alte județe, unde unitățile sanitare nu mai au locuri disponibile. În ultimele zile în Mureș s-a înregistrat o medie de unu, două cazuri de infectare pe zi, ceea ce a dus la eliberarea mai multor paturi de spital.

Solicitarea de la Brașov de preluare a unor bolnavi confirmați pozitiv cu coronavirus a fost transmisă la DSP Mureș. Explică directorul Iuliu Moldovan.

Iulia Moldovan: În cursul zilei de ieri am fost solicitați de către Direcția de Sănătate Publică Brașov în vederea transferului unui număr de pacienți. În cursul serii au ajuns la Secția de boli infecțioase 1 un număr de nouă pacienți depistați pozitiv în județul Brașov. Starea lor este bună la ora actuală.

Până acum în Mureș au fost vindecate și externate 620 de persoane. Directorul spitalului clinic județean, Ovidiu Gârbovan, spune că unitatea are o capacitate de 90 de locuri.

Ovidiu Gârbovan: La nivelul Spitalului clinic Județean Mureș, până la ora actuală, au fost trataţi 713 pacienți COVID pozitiv; externați vindecați 605; 49 avem la ora actuală internați din care nouă sunt din județul Brașov, potrivit Rador.

Până acum, în Mureș, s-au înregistrat 719 cazuri pozitive COVID-19. 42 de persoane sunt internate în acest moment cu suspiciune de infectare.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

7 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

7 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

8 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

8 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

9 ore ago

Citeste si: