Căderea părului la femei: cauze și TRUCURI pentru a evita

Din cuprinsul articolului

Căderea părului la femei. Calviția a fost văzută în mod tradițional ca o problemă masculină, dar adevărul este că există femei care pot fi și ele afectate. Cauzele posibile sunt multe, dar există una deosebit de comună.

Estrogeni vs androgeni

Experții spun că cel mai frecvent motiv pentru alopecia feminină este hormonal: „În mod normal, hormonii afectează foarte mult problemele de căderea părului”, explică farmacistul Jerónimo Ors pentru 20minutos.es. „Toți avem hormoni masculini și feminini: cei masculini sunt numiți generic androgeni, iar cei feminini estrogeni. Bărbații au puțin mai mulți androgeni”.

„Estrogenii” , spune el, „sunt mereu cei buni din pelicula pielii. Sunt cei care fac pielea femeilor mai frumoasă, părul mai robust, mai puternic, mai rezistent și să crească mult mai mult timp”.

„Dacă estrogenul începe să scadă”, continuă el, „din cauza modificărilor perioadei, ca urmare a sosirii menopauzei sau din multe alte motive precum stresul nervos, androgenii încep să crească proporțional”.

Alimente antiandrogenice

Expertul mai spune că părul devine gras, devine din ce în ce mai subțire și apare ceea ce numim miniaturizare a foliculului: de fiecare dată când avem păr mai fin, de fiecare dată pierdem mai mult și de fiecare dată avem mai puțin păr în vârful capului”.

„Există modalități de a opri avansul androgenilor”, argumentează Ors. „Există alimente precum conopida, peștele gras, inul sau boabele de soia care ne ajută să le oprim parțial și să redăm puterea și vigoarea scalpului nostru”.

„Pentru a-l completa, trebuie să folosești loțiuni antiandrogenice precum rădăcina de lemn dulce, păducel, care redau strălucire părului, degresează și părul va fi mai sănătos.”, a încheiat farmacistul pentru sursa citată.

Dieta care previne caderea firului de par este bogata in:

  • Complexul de vitamine B – cereale integrale, nuci, alune, migdale, fasole, mazare, broccoli, lapte de vaca, lapte de capra, ton, somon, fructe de mare
  • Omega-3 – somon, nuci, soia, fasole, seminte de in
  • Vitamina A – morcovi, spanac, dovleac, cartofi dulci, rosii, piersici, mango
  • Vitamina C – patrunjel, cimbru, usturoi, sparanghel, ardei gras, varza, conopida, kiwi, portocale, grepfrut, coacaze, zmeura
  • Fier – ficat de porc, spanac, cereale integrale
  • Zinc – carne de vita, porc si pui, ciuperci, fasole, nuci, seminte de dovleac
  • Seleniu – oua, carne de vita, pui, curcan, peste, ciuperci, cereale, ceapa

Recent Posts

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

25 de minute ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

56 de minute ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

o oră ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

o oră ago

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra