Categories: Stil de viaţă

Cafeaua, sănătoasă sau nu? Modul de preparare este foarte important

Cafeaua folosită de sute de ani atât în medicina naturistă, cât și zi de zi, datorită beneficiilor pe care le aduce asupra organsimului. Aceasta poate contribui la reducerea riscului de a dezvolta boli grave, precum cele cardiovasculare.

Totodată, beneficiile depind de cantitatea consumată și modul de preparare, susțin specialiștii. În caz contrar, precum orice alt aliment sau băutură, poate face mai mult rău decât bine.

Specialiștii au descoperit că un rol foarte important constă în modul de preparare. Acesta oferă, de fapt, eticheta cafelei: sănătoasă sau nesănătoasă.

Cafeaua, cea mai sănătoasă dacă este pregătită astfel

Un nou studiu, publicat în European Journal of Preventive Cardiology, atestă faptul că modul de preparare este esențial când vine vorba de cafea.

„Studiul nostru oferă dovezi puternice și convingătoare ale unei legături între metodele de preparare a cafelei, atacurile de cord și longevitatea”, a declarat autorul studiului și profesor la Universitatea Gothenburg din Suedia, Dag S. Thelle. Acest studiu este primul care a analizat această corelație și a concluzionat că „infuzia filtrată este cea mai sigură”, notează bzi.ro.

Cercetătorii au adunat date timp de 18 ani

„Cu aproximativ 30 de ani în urmă, profesorul Thelle a descoperit că consumul de cafea era legat de o creștere a colesterolului total și de colesterolul LDL rău, atât de mult încât ar putea avea consecințe dăunătoare asupra sănătății inimii”, se spune în studiu. Pentru a determina cauza exactă, oamenii de știință suedezi au analizat pregătirea stimulentului.

Cafeaua filtrată, cea mai sănătoasă

Studiul explică faptul că stimulentul nefiltrat conține substanțe care cresc colesterolul rău din sânge.Cercetătorii au descoperit că există de 30 de ori mai multă grăsime în cafeaua nefiltrată decât în cea filtrată.

„Ne-am întrebat dacă acest efect asupra colesterolului ar putea duce la o creștere a numărului de atacuri de cord și decese cauzate de boli de inimă. Așa că am înființat un studiu amplu și câteva decenii mai târziu îi publicăm rezultatele”, a dezvoltat profesorul Dag S Thelle.

Potrivit studiului, folosirea unui filtru ar elimina substanțele din băutura și ar reduce riscul de infarct și moarte prematură.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

7 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

7 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

8 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

8 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

9 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

9 ore ago

Citeste si: