Beneficii uriașe pentru sănătate! Cine le cunoaște efectele miraculoase le consumă zilnic

Caisele uscate sunt alimente cu o multitudine de beneficii asupra organismului, conțin multe vitamine, minerale, antioxidanți.

Mai exact, caisele uscate conțin vitamina A, C, B și beta-caroten. Cele mai importante beneficii ale consumului de caise uscate sunt: combaterea anemiei, facilitează digestia, ajută la creșterea imunității, combat depresia.

De asemenea, aceste fructe este bine să fie incluse în alimentația zilnică, dar cu moderație deoarece cresc imunitatea organismului, combat infecțiile, mențin pielea suplă, hidratată, catifelează tenul, mențin vederea la nivel optim, îmbunătățesc memoria și capacitatea de învățare, scad tensiunea arterială, previn și ameliorează anemia, sunt reale adjuvante în afecțiunile gastro-intestinale, reglează metabolismul și tratează hipovitaminoza.

Mai mult, sunt surse bogate în vitamina A și sunt bogate în fibre dietetice. Sunt studii care susțin că un consum regulat de caise uscate contribuie la reducerea nivelului de colesterol rău – LDL și crește nivelul celui bun, protejând inima de afecțiuni cardiovasculare.

De asemenea, caisele sunt bogate în calciu care la rândul său este necesar la formarea și dezvoltarea oaselor. În același timp sunt bogate în potasiu care contribuie la menținerea constată a tensiunii arteriale.

Au și vitamina K care este esențială pentru coagularea sângelui, așa că le poți consuma cu încredere dacă vrei să eviți producerea unor leziuni.

Nu în ultimul rând consumul de caise uscate are efecte pozitive asupra tulburărilor respiratorii, mai exact ele funcționează ca un expectorant și au efecte stimulative.

Totodată, sunt studii care susțin că aceste fructe pot să prevină mai multe tipuri de tumori printre care cele de esofag și plămâni. Cinci caise pe zi sunt destule pentru a-i oferi organismului tău mai mult de un sfert din necesarul zilnic de vitamina A.

Atenție! Consumate în exces acestea nu fac bine organismului. De aceea, ca să eviți apariția problemelor digestive, nu trebuie să depășești cantitatea de 100 g de caise pe zi. Doza zilnică este de 80-100 g pe zi, și acestea împărțite în 3 părți egale. Înainte de utilizare, dacă sunt prea tari, se pot înmuia câteva ore în apă. Lichidul rezultat nu se aruncă, deoarece poate fi băut ca un compot natural.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

25 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

55 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică