Substanta activa: bromazepamum
tablete
Prezentare farmaceutica
Tablete a 1,5 si 3 mg bromazepam (cutii cu 10 buc.)

Actiune terapeutica
Bromazepam este complet absorbit prin tubul digestiv si atinge concentratia plasmatica maxima in una pana la patru ore dupa administrarea orala. Timpul de injumatatire a concentratiei plasmatice variaza intre 7,0 pana la 10,3 ore. Bromazepam este metabolizat in metaboliti inactivi, care sunt eliminati sub forma de glucuronoconjugati ai 3-hidroxibromazepam (27%), derivati de 3-hidroxibenzoilpiridina (40%), bromazepam intact (2,3%), benzoilpiridina intacta (0,66%). Bromazepamul este bazic. Se leaga in proportie de 70% de proteinele plasmatice. Calmepam este folosit ca sedativ, anxiolitic, relaxant muscular si are proprietati amnezice.

Indicatii
Calmepam este folosit: in tratamentul anxietatii, starilor de tensiune si de agitatie; in controlul spasmelor musculare ca in tetanos; in tratamentul sindromului de sevraj; pregatirea in pacientilor pentru interventii chirurgicale minore, endoscopie, cardioversie; in tulburari functionale ale aparatului cardio-vascular, ca de ex. pseudoangina pectoris, anxietatea precordiala, tahicardia, tratamentul hipertensiunii neurogene; in tulburari functionale ale aparatului respirator, ca de ex. dispneea si hiperventilatia; in tulburarile functionale ale aparatului genito-urinar, ca de ex. vezica iritabila si polakiuria; in tulburarile functionale ale tractului gastro-intestinal, ca de ex. durerea epigastrica, sindromul de colon iritabil, colita ulcerohemoragica. Calmepam este de asemenea util in cefaleea psihogena si in tulburarile psihosomatice.

Mod de administrare
1,5 pana la 3 mg de trei ori pe zi; se poate administra pana la 18 mg pe zi in doze fractionate, sau dupa sfatul medicului. Dozele se reduc la varstnici.

Reactii adverse
Calmepam este bine tolerat in doze terapeutice. Rar, pot aparea sedare sau somnolenta. Ca si alte benzodiazepine, tratamentul prelungit cu Calmepam poate crea dependenta. Nu s-au semnalat depresie respiratorie sau hipotensiune dupa utilizarea dozelor terapeutice.

Precautii
Bromazepam trebuie utilizat cu prudenta la bolnavii epileptici si la cei ce utilizeaza alte medicamente deprimante ale sistemului nervos central. De asemenea, utilizarea lui necesita prudenta la bolnavii cu hepatopatii, cu boli renale si respiratorii, desi un efect toxic al preparatului asupra acestor organe nu a fost evidentiat. Deoarece preparatul poate da somnolenta, pacientii vor fi sfatuiti sa nu conduca automobilul sau sa lucreze la masini. Bromazepam trebuie contraindicat la bolnavii psihici sau la cei cu sindroame depresive sau cu tendinta la sinucidere, daca anxietatea nu este o componenta importanta a tabloului clinic. Important Intrucat Calmepam este metabolizat (conjugat) in metaboliti inactivi, este mai putin influentat de varsta, asa cum se intampla cu celelalte benzodiazepine, si aceasta il face mai potrivit ca anxiolitic decat ca hipnotic.

Recent Posts

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

23 de minute ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

53 de minute ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

o oră ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

2 ore ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

2 ore ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra