Categories: Ştiri sănătate

Campania de vaccinare a României. Autoritățile solicită sprijinul Bisericii

Autoritățile solicită sprijinul Bisericii privind informare corectă a cetățenilor cu privire la vaccinul anti-covid-19 și a campaniei de vaccinare ce va începe în România, la sfârșitul acestui an.

Cetățenii trebuie să știe vaccinul va fi gratuit, voluntar și sigur.

”Marţi, 14 decembrie 2020, reprezentanţii autorităţilor publice cu atribuţii în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi în implementarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 şi reprezentanţii cultelor religioase au participat la o videoconferinţă organizată de către Secretariatul de Stat pentru Culte.

Ideea centrală a dezbaterii a fost aceea că, fiind o acţiune de masă şi de maxim interes public, vaccinarea trebuie să antreneze toate cultele religioase din România, încă din fazele timpurii ale acestui demers”, a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Printre participanţi s-au numărat: Raed Arafat, Secretar de Stat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă; Gheorghe Sorescu, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne; Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial pentru cultură, culte şi minorităţi;  Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte; Colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV); Dr. Andrei Baciu, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii şi vicepreşedintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiță:

”A menţionat faptul că, prin această strategie, România îşi propune să asigure accesul la vaccinare în condiţii de siguranţă, eficacitate şi echitate pentru prevenirea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 şi limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul ţării. Astfel, discuţiile s-au axat pe rolul cultelor religioase în informarea cetăţenilor cu privire la campania de vaccinare împotriva COVID-19, precum şi pe necesitatea unui dialog constant între cultele religioase şi reprezentanţii statului, dialog necesar pentru succesul campaniei de vaccinare”, se mai arată în comunicat.

Sursa citată a precizat că ”informarea corectă a populaţiei cu privire la unele aspecte precum caracterul voluntar, gratuit şi sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, şi nu o obligaţie, este, de asemenea, esenţială pentru succesul campaniei”.

”S-a apreciat utilitatea Platformei de Dialog dintre cultele religioase şi reprezentanţii statului, aceasta urmând să devină un instrument de comunicare şi pe subiectul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. De asemenea, s-a agreat organizarea unor asemenea întâlniri cu o anumită periodicitate, pentru a consolida un cadru instituţional al dialogului”, au mai transmis reprezentanţii Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

40 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică