Categories: Expertul zilei

Cancerul de sân: tumora poate fi tratată în doar 2 săptămâni, cu ajutorul unui implant revoluționar. Explicația experților

Tumora la sân poate fi tratată în doar 2 săptămâni, cu ajutorul unui implant revoluționar. Cancerul de sân este una dintre cele mai frecvente forme de cancer. La nivel global, incidența sa este extrem de mare și, contrar credinței populare, această boală poate apărea atât la bărbați, cât și la femei.

Dar, potrivit cercetătorilor, o baterie mică implantată este capabilă să vindece șoarecii de cancer de sân și, de asemenea, în doar două săptămâni. Cu aceasta, au crescut și speranțele de ameliorare rapidă a bolii la oameni.

Cancerul de sân: tumora poate fi tratată în doar 2 săptămâni, cu ajutorul unui implant revoluționar. Explicația experților

Cum funcționează dispozitivul bazat pe baterie pentru tratamentul cancerului de sân? Cercetătorii de la Universitatea Fudan din Shanghai, China, spun că dispozitivul funcționează prin crearea unui curent mic în apă sărată injectat în țesutul tumoral din jur, care poate absorbi oxigen. Bateria se autoîncărcă și poatedura până la 500 de ore. Funcționează prin privarea de oxigen a celulelor canceroase, o afecțiune cunoscută sub numele de hipoxie.

De asemenea, tehnica crește eficacitatea medicamentelor speciale injectate în organism pentru a viza zonele celulelor hipoxice.

Potrivit autorului principal al studiului, publicat în Science Advances, s-a remarcat că, după 14 zile, tumorile la cei cinci șoareci care au primit bateria funcțională și tratament medicamentos s-au micșorat în medie cu 90%, iar patru dintre ei au suferit dispariția completă a tumorii.

Tumorile la ceilalti soareci de testare care nu au primit combinatia de implant si medicamente nu au aratat nicio modificare in dimensiunea tumorii.

Medicamentele utilizate în studiu sunt cunoscute ca promedicamente activate de hipoxie. Acesta nu a fost aprobat în prezent pentru utilizare clinică din cauza lipsei de dovezi de eficacitate.

De obicei, se știe că tumorile epuizează oxigenul în țesuturile necanceroase din jur pe măsură ce cresc, rezultând astfel celulele să devină hipoxice și lipsite de oxigen. Medicamentele profită la maximum de caracteristică țintind doar celulele hipoxice, minimizând astfel riscul de deteriorare a celulelor sănătoase.

Bateria poate acoperi tumora și poate consuma oxigen în ea timp de peste 14 zile.

Cu toate acestea, experții de la Universitatea Cambridge au avertizat și că hipoxia într-o tumoare poate crește riscul de răspândire a cancerului. Deși nu a fost observat la șoareci, același lucru trebuie evaluat mai întâi înainte de a fi utilizat la om.

Recent Posts

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

13 minute ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

43 de minute ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

o oră ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

o oră ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

2 ore ago

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

2 ore ago

Citeste si: