Când este recomandată toaleta intimă internă la femei. Sfaturi simple și practice

Când este recomandată toaleta intimă internă la femei. Sfaturi simple și practice.

Atât doamnele, cât și domnișoarele trebuie să-și însușească regulile de igienă și să nu uite să țină cont de câteva sfaturi importante. Igiena intimă la femei necesită o atenție mai mare și mai riguroasă, dar în același timp și delicată, decât în cazul bărbaților.

O regulă de aur pe care orice femeie trebuie să o învețe din copilărie este că la toaletă se va șterge din fața către anus pentru a împiedica apariția unor infecții. Igiena intimă la femei are două componente: toaleta organelor genitate externe şi toaleta intimă internă, la nivelul vaginului.

Este important de reținut că, pentru toaleta externă este indicată folosirea unui săpun „moale”, de foarte bună calitate. Săpunul obișnuit este acid și nu este recomandat, pentru că apa cu săpun poate ajunge în vagin care are o aciditate proprie pe care o poate modifica, generând astfel infecţii locale.

În ciuda a ceea ce s-ar putea crede, toaleta internă este recomandată mai rar decât cea externă. Motivul? Pentru a nu modifica mijloacele de apărare proprii ale organismului. Toaleta internă ar trebui să se realizeze de aproximativ 1-2 ori pe săptămână.

Când este recomandată toaleta intimă internă la femei

Spălăturile şi duşurile vaginale repetate sunt contraindicate, deoarece elimină secreţiile normale din vagin care au rol protector contra infecţiilor. Astfel, toaleta intimă la femei se recomandă, conform specialiștilor, în următoarele cazuri:

  • după tratament local cu ovule, pentru a spăla resturile de ovul
  • după o menstruaţie dacă nu s-au eliminate toate resturile de cheaguri
  • după aproximativ 8 săptămâni de la o intervenţie chirurgicală pe col
  • după un contact sexual

Pentru toaleta intimă internă se poate folosi un irigator şi se pot folosi soluţii speciale care se găsesc în farmacii. Există și o altă modalitate, în care nu aveți la îndemână un irigator. Puteți realiza toaleta intimă cu mâna protejată de o mănuşă sterilă, conform sursei precizate.

Un vagin sănătos nu trebuie dezinfectat, nici spălat cu abundență de produse de igienă și cu atât mai puțin parfumat. Unele infecții ale vaginului pot fi produse de săpunurile sau gelurile de duş care modifică PH-ul natural din interiorul vaginului şi care dezechilibrează nivelul bacteriilor sănătoase.

Este important de reținut că gelurile pentru igiena intimă nu sunt dăunătoare dacă respectă pH-ul natural al vaginului. În legătură cu deodorantele și parfumurile pentru zona intimă cel mai bine e să fiți rezervate. Sănătatea și igiena corectă rezolvă de la sine problema mirosurilor neplăcute.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

o oră ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

2 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

2 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

3 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

3 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

4 ore ago

Citeste si: