Când este timpul să vă operați de hernie?

Cum știi dacă ai nevoie de o intervenție chirurgicală pentru hernia ta? Simptomele herniei pot varia ca formă și severitate, sau unele pot să nu aibă deloc simptome. Nu toate herniile necesită o intervenție chirurgicală imediată, dar cele mai multe trebuie tratate în cele din urmă și reparate. Există mai multe opțiuni chirurgicale disponibile acum pentru repararea herniei, dintre care majoritatea vă vor readuce pe picioare în doar câteva zile.

Ce cauzează herniile?

Herniile apar atunci când un organ sau un țesut intern se umflă printr-o ruptură a mușchilor din peretele abdominal. Acestea sunt cauzate de acte precum tusea sau strănutul sau ridicarea de obiecte grele. Presiunea pe care aceste activități o exercită asupra zonei abdominale poate forța organul sau țesutul spre exterior prin mușchii slăbiți.

Când sunt necesare operații chirurgicale pentru hernii?

Mulți factori contribuie la necesitatea reparației chirurgicale a herniei. Multe hernii trec neobservate timp de câțiva ani până când încep să provoace durere și disconfort. Este important să știți că herniile nu se vindecă de la sine și se vor agrava cu timpul.

Dacă începeți să experimentați dureri legate de hernia dvs. care se agravează cu timpul sau care interferează cu viața de zi cu zi, poate fi timpul să luați în considerare opțiunile chirurgicale. Mărimea și localizarea herniei sunt alți factori care pot determina dacă va trebui corectată chirurgical.

Ce tipuri de intervenții chirurgicale sunt efectuate pentru a repara herniile?

Repararea unei hernie prin intervenție chirurgicală, cunoscută și sub numele de herniorafie, este o intervenție chirurgicală relativ comună. Există câteva opțiuni diferite pe care medicul dumneavoastră le poate lua în considerare atunci când stabilește ce intervenție chirurgicală este potrivită pentru dvs.:

  • Repararea herniei laparoscopice: Chirurgia laparoscopică se efectuează prin efectuarea de mici incizii și introducerea unui laparoscop într-o incizie de lângă buric. Laparoscopul este atașat la o cameră minusculă care oferă chirurgului dumneavoastră o vedere în interiorul corpului. Abdomenul tău va fi umflat cu un gaz inofensiv pentru a permite o vedere mai bună a herniei și reparația necesară. Inciziile tale vor fi închise cu cusături sau bandă chirurgicală. Deoarece inciziile sunt foarte mici, cicatricile sunt minime cu acest tip de intervenție chirurgicală.
  • Repararea herniei în operație deschisă: În operația deschisă, se face o incizie mai mare în loc de inciziile mici făcute în timpul intervenției chirurgicale laparoscopice. Operația deschisă poate fi recomandată în funcție de dimensiunea și localizarea herniei. Deși nu este obișnuită, uneori este posibil ca o intervenție chirurgicală laparoscopică să fie convertită în operație deschisă dacă hernia nu poate fi reparată laparoscopic.

La ce ar trebui să te aștepți după operația de reparare a herniei?

Operația de hernie este de obicei o intervenție chirurgicală în ambulatoriu, ceea ce înseamnă că veți fi eliberat pentru a merge acasă în câteva ore.

Dacă aveți o intervenție chirurgicală deschisă, probabil că vă veți simți bine în câteva zile, dar veți avea restricții privind activitățile și exercițiile fizice timp de câteva săptămâni.

Dacă intervenția chirurgicală este efectuată laparoscopic, timpul de recuperare poate fi redus de la săptămâni la zile.

 

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

14 minute ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

45 de minute ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

o oră ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

2 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

2 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

3 ore ago

Citeste si: