Categories: Ştiri sănătate

Cardiolog: Cu 10 minute înainte de a vă lua tensiunea arterială, faceți acest lucru

Cardiologul rus Dr. Yuri Egai ne spune cum să măsurăm corect tensiunea arterială și ce trebuie făcut cu 10 minute înainte de procedură. Expertul notează că regulile sunt reglementate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Măsurarea corectă a tensiunii arteriale

„Pacientul, înainte de a începe să își măsoare tensiunea, trebuie să se așeze, să ia o poziție confortabilă și să se odihnească timp de aproximativ 10 minute. Este important să nu-și încrucișeze picioarele și să își țină brațele relaxate. Unghiul antebrațului trebuie să fie drept.

Aceasta este soluția ideală. Brațul nu trebuie să fie ridicat prea sus, ci așezat pe o suprafață orizontală sau pe genunchiul pacientului, fără tensiune”, continuă medicul. Nu se recomandă măsurarea tensiunii de mai mult de trei ori pe zi pentru a evita dezvoltarea anxietății înainte de procedură.

Dr. Egay atrage, de asemenea, atenția asupra pictogramei inimii care clipește pe dispozitivele electronice. El explică faptul că aceasta apare atunci când se măsoară presiunea în cazurile în care există o aritmie.

În astfel de cazuri, cardiologul sfătuiește să se efectueze un examen medical. Măsurarea trebuie făcută într-un mediu liniștit, confortabil, la temperatura camerei, scrie Actualno.

Sursă foto: Shutterstock

Evitarea fumatului

Cu 30-60 de minute înainte de măsurare este necesar să se evite fumatul, administrarea de băuturi tonice, cofeină, alcool și activitate fizică.

În cazul în care procedura a fost precedată de un stres fizic sau emoțional semnificativ, perioada de odihnă trebuie mărită în schimb la 15-30 de minute. picioarele trebuie să fie pe podea, iar brațele trebuie să fie întinse și să se odihnească liber la nivelul inimii.

Presiunea se determină la nivelul arterei brahiale, cu pacientul întins pe spate sau așezat într-o poziție confortabilă. Este necesară o manșetă de mărime adecvată, care trebuie plasată pe umărul gol; marginea inferioară a manșetei trebuie poziționată la 1-2 cm deasupra cotului.

Odată ce manșeta este plasată, aceasta este presurizată la valori peste presiunea sistolică așteptată. Presiunea este apoi redusă treptat (cu o rată de 2 mmHg/sec) și se aud tonurile cardiace cu un fonendoscop pe artera brahială a aceluiași braț.

Nu aplicați o presiune prea mare pe arteră cu membrana fonendoscopului. Presiunea la care se aude primul ton cardiac este presiunea sistolică.

Presiunea la care nu se mai aud sunetele inimii se numește diastolică. Tensiunea arterială se măsoară de trei ori cu un interval de 3-5 minute pe ambele brațe.

 

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

8 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

38 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică