Categories: Ştiri sănătate

Care este de fapt starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicul care l-a operat pe marele actor rupe tăcerea: A fost o nenorocire

Care este de fapt starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicul care l-a operat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca a oferit primele declarații despre starea de sănătate a actorului.

Marele actor a ajuns la spital la spital la finalul lunii aprilie, după ce i s-a făcut rău chiar în timpul unui spectacol.

De ce a dorit Florin Piersic să vină la București

Ulterior, a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, pentru supraveghere, dar familia sa a cerut să fie dus la București, la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, pentru a-și continua tratamentul.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Maestrul de 88 de ani a fost transferat marți seara, cu un avion SMURD de la Cluj-Napoca la București și se află în stare stabilă.

Se pare că Florin Piersic și-a exprimat dorința de a fi tratat de medicul care i-a făcut prima operație, potrivit spuselor lui Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii.

„A fost transferat prin înțelegere cu cei de la Spitalul Matei Balș care l-au operat si prima dată. El a dorit să fie tratat tot de acel medic care i-a făcut prima operație”.

Medicul care l-a operat pe Florin Piersic rupe tăcerea: A fost o nenorocire foarte mare

Doctorul Horia Roșianu, medicul cardiolog care s-a ocupat de Florin Piersic a făcut primele declarații despre starea actorului, dar și despre cum a decurs de fapt intervenția.

Dr. Roșianu este medicul care i-a montat lui Florin Piersic, în urmă cu 15 ani stimulatorul cardiac, prin urmare i s-a părut normal să rezolve tot el problema apărută.

„E o infecție dublă: infecția protezei și infecția sondelor cardiace. E bine. S-a întâmplat să fiu în concediu de odihnă, dar oricum tratamentul antibiotic trebuia făcut.

Oricum a fost o nenorocire foarte mare. Când vezi o vegetație pe o sondă cardiacă, nu sari imediat pe ea, trebuie administrat tratament adecvat.

Împreună cu o comisie, cu medicii anesteziști, cu colegi de cea mai înaltă clasă, am depistat că pe sonde sunt vegetații, dar s-a pus problema ce se rezolvă mai întâi, infecția protezei de genunchi, sau desfundarea sondelor.

Din punct de vedere cardiac, am strâns repede o echipă de 11 colegi și împreună, într-o zi de Paști, duminică dimineață, calmi și liniștiți, în 45 de minute am operat marele actor, am extras stimulatorul și sondele fără nicio problemă”, a explicat dr. Roșianu, potrivit România TV.

Trebuie să continue tratamentul infecțios

De asemenea, acesta a spus că starea clinică s-a ameliorat, însă un institut de ortopedie sau infecțioase trebuie să se ocupe în continuare de starea actorului.

„Noi treaba ne-am făcut-o. Astfel, discutând și cu familia, am pus alternativa. Eu am sugerat că de al doilea focar de infecție de la genunchi să se ocupe același medic care s-a ocupat de proteza de genunchi, așa cum eu m-am ocupat de sondele pe care eu le-am aplicat acum 15 ani.

El trebuia să ajungă într-o unitate unde să continue tratamentul infecțios”, a mai spus Horia Roșianu.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

2 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

3 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

3 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

4 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

4 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

5 ore ago

Citeste si: