Categories: Expertul zilei

Care sunt etapele bolii Covid și când e cazul să mergeți de urgență la spital. Dr. Ion Alexie: „Din păcate, unor pacienți le cedează organele”

Care sunt etapele bolii Covid și când e cazul să mergeți de urgență la spital. Dr. Ion Alexie: „Din păcate, unor pacienți le cedează organele”.

Dr. Ion Alexie, un doctor român din Las Vegas a explicat că există mai multe etape ale bolii COVID-19. De asemenea, a atras atenția că pacienții cu Covid pot avea nivelul de oxigen scăzut și să nu prezinte niciun simptom.

Care sunt etapele bolii Covid și când e cazul să mergeți de urgență la spital

„Boala COVID are mai multe etape.

Stadiul asimptomatic sau presimptomatic, în care pacienții nu au simptome sau au simptome minime.

Apoi urmează boala minimă, în care sunt simptome de febră, de tuse, foarte mulți au dureri de cap, dar încă nu au probleme cu respirația.

Este apoi faza moderată, când pacienții au probleme cu respirația, simt că nu pot să respire, dar încă oxigenarea lor e foarte bună, vedeți, mai mare de 94%.

După care vine o fază pre-critică, care este faza severă, în care oxigenarea scade sub 94%, în care rata respiratorie e mai mare de 30 și dacă mergeți la spital, mulți dintre pacienții internați au infiltrații pe mai mult de 50% din plămâni.

Ultima fază este faza critică, în care pacienții intră în insuficiență respiratorie, ajung pe ventilatoare, la terapie intensivă și, din păcate, la unii le cedează organele, ficatul, rinichii și mulți mor”, a subliniat specialistul.

Dr. Ion Alexie, semnal de larmă: „Nu mai stați acasă dacă aveți oxigenarea sub 94%”

Dr. Ion Alexie, specialist de boli interne şi boli Infecţioase, din Las Vegas, SUA , explică într-o filmare distribuită pe rețelele de socializare care este semanlul de alarmă care trebuie ne determine să chemăm de urgență o ambulanță.

„Trebuie să vă măsurați oxigenarea. În momentul în care aveți constant sub 94% trebuie să discutați cu doctorul dumneavoastră și să vedeți dacă trebuie să vă internați. Cel puțin poate să vă facă o tomografie și să încerce tratamentele care vi se aplică dumneavoastră.

În faza mijlocie a bolii se folosesc și anticorpii Regeneron, dar ei trebuie să fie folosiți destul de devreme în boală, nu când oxigenarea a scăzut, că atunci nu mai lucrează.

Și, bineînțeles, cele mai importante medicamente, când sunt pacienții bolnavi, sunt antiinflamatoarele care sunt steroizii tochilizumabu.

Țineți minte:

  • Saturația constantă mai jos de 94% este semnalul cel mai important de alarmă care imediat trebuie să vă facă să vedeți un medic sau să chemați o ambulanță.
  • Nu mai așteptați acasă dacă aveți oxigenarea sub 94%, pentru că s-ar putea să ajungeți în faza critică, de inflamație puternică, de furtună de citokine și să muriți”, a explicat medicul Ion Alexie.

Recent Posts

Cel mai sănătos înlocuitor al zahărului. Prof. Vlad Ciurea: Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit în emisiunea IThink cu Iusti Fudulu despre cât de nociv…

27 de minute ago

Zodia care a extras cartea pozitivă. Mihai Voropchievici: Renaștere.Te poți salva dintr-o situație dificilă

Horoscop 13-19 Mai. Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse horoscopul integral…

57 de minute ago

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

10 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

11 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

11 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra