Categories: Stil de viaţă

Cât costă cozonacul lui Cătălin Scărlătescu. Delicatesa, la mare căutare printre români

Cozonac Cătălin Scărlătescu. Mai sunt doar câteva zile până la Paștele Ortodox, iar cozonacul lui Cătălin Scărlătescu este ceea ce mulți români își doresc să aibă pe masa festivă. Cheful de la Chefi la Cuțite are o rețetă specială pentru un cozonac delicios, iar acesta poate fi cumpărat în mediul online. Iată cât costă un astfel de desert!

Toți românii vor să aibă cozonac pe masa de Paște, dar nu mulți sunt dispuși să-l facă în casă. Astfel, varianta de a cumpăra din comerț este cea preferată. Totuși, la mare căutare este cel făcut chiar după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu, de la Chefi la cuțite. Află cât costă un astfel de cozonac!

Cât costă cozonacul lui Cătălin Scărlătescu, de la Chefi la cuțite

Cătălin Scărlătescu a cucerit papilele gustative ale celor care i-au gustat preparatele, astfel că nu este de mirare că românii vor să cumpere cozonacul său. Preparatul tradițional românesc, în varianta celebrului chef, are numai ingredientele cele mai bune și se diferențiază imediat de oricale altul, datorită unui mic secret.

Din fericire, oricine poate avea un astfel de cozonac pe masa de Paște contracost. Astfel, pentru un cozonac de 900 g făcut după rețeta lui Cătălin Scărlătescu trebuie să scoateți din buzunar 73,90 de lei, potrivit spynews.ro.

Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

Cu toate acestea, există și varianta de a face un cozonac după rețeta lui Scărlătescu, chiar la voi acasă. Iată rețeta originală a renumitului chef!

Ingrediente
– 1 kg făina

– 250 gr zahăr

– 450gr lapte

– 5 ouă

– 60 gr drojdie

– 300 gr unt Belgian

– 500gr nucă

– 200gr rahat

– 150 gr ciocolată belgiană

– 30gr portocală confiată

– 30 gr coajă de lămâie

– stafide

Mod de preparare

Untul belgian este secretul lui chef Scărlătescu pentru un cozonac pufos și delicios.

La început, se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină și se lasă compoziția să crească la cald până își dublează volumul. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă. Gălbenușurile se freacă cu praful de sare.

Se pune făina într-un vas și turnăm pe rând, amestecând: gălbenușurile, laptele împreună cu zahărul topit și untul, portocala confiată. Frământăm bine până obținem un aluat omogen, consistent și elastic.Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.

Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, punem peste crema obținută din amestecul de nuci cu ciocolată belgiană topită, rahat și stafide, și o rulăm. Rulada obţinută o secţionam în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou.

Cele două părți se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si le lasăm la dospit aproximativ doua ore. Când aluatul a crescut, se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

2 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

2 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

3 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

3 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

4 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar