Cât este de indicat să consumi pește, dacă ai diabet. Ce spun specialiștii

Peștele este cea mai bună sursă atunci când vine vorba de acizii grași omega-3. Acizii grași omega 3 sunt esențiali pentru creier și corp. În cazul în care aveți diabet de tip 2, știți deja că trebuie să faceți câteva schimbări ale stilului de viață, dar aceasta poate fi o provocare.

Trebuie să fiți mai activ și să vă monitorizați nivelul zahărului din sânge, să luați medicamente și să aveți mare grijă la ce mâncați.

Dacă aveți diabet zaharat de tip 2, puteți consuma pește zilnic.

Potrivit Asociației americane a Inimii, toată lumea ar trebui să consume 2 porții de pește pe săptămână. Dar diabeticii în special.

Ce tip de pește este indicat diabeticilor?

Cu precădere, cel cu carnea albă. Ideal este cel preparat la abur, la cuptor, fiert sau la grătar. Peștele prăjit nu este o idee bună, nici pentru diabetici, nici pentru persoanele fără probleme de sănătate.

Și peștele cu carnea roz este indicat. Somonul și macroul conțin mai mulți acizi grași Omega 3.

Diabeticii pot consuma orice tip de pește. Cei bogați în acizi grași sunt indicați și persoanelor cu afecțiuni ale inimii, scad tensiunea arterială. Peștele cu carnea albă nu are atâtea grăsimi și ajută mult la păstrarea unei greutăți optime. Medicii recomandă călduros consumul de pește, întrucât nu conține grăsimi saturate sau trans, iar pentru diabetici, aceasta este o veste bună, potrivit diabeteshealthpage.com.

O inimă sănătoasă și un nivel bun al colesterolului, precum și lipsa unui exces ponderal sunt aspectele esențiale în viața unui diabetic.

În felul acesta, sunt reduse complicațiile. Peștele are grăsimi, dar grăsimi bune, nesaturate și acizi grași.

Insulina este un hormon care ajută celulele să transforme zahărul în energie. Oamenii dezvoltă diabet zaharat de tip 2 atunci când corpul lor are probleme de procesare a insulinei.

Atunci când zahărul nu poate fi folosit în mod corespunzător, acesta începe să se acumuleze în sânge. Acest lucru poate duce la consecințe grave pe termen lung, cum ar fi leziuni neurologice, boli de inimă și boli de rinichi.

Orice nu are zaharuri este bun pentru un diabetic. El trebuie să se axeze pe alimente sărace în carbohidrați, de aceea peștele este o alegere excelentă. Când este consumat, nu crește nivelul zahărului din sânge.

Acizii grași luptă împotriva hipertensiunii arteriale, a bolilor de inimă și a colesterolului.

Prin urmare, peștele este perfect pentru persoanele care încearcă să-și gestioneze diabetul și pentru cei care vor să îl prevină.

Conform studiilor, persoanele care nu mănâncă pește sunt mai predispuse la a face diabet de tip 2.

Diabetul este în strânsă legătură cu obezitatea, așadar este destul de logic. Peștele nu e pe lista alimentelor care îngrașă.

Preparatele din pește sunt o idee bună, orice afecțiune ați avea. Evident, cu mare grijă cum este preparat și cu restricțiile aferente legate de sare. Condimentați-l mai bine cu lămâie și ierburi și acompaniați-l întotdeauna cu o salată de legume proaspete.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

12 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică