Categories: Expertul zilei

Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ne spune medicul Mihail Pautov

Din cuprinsul articolului

Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru mulți dintre noi. Nimic nu se compară cu mirosul aromat al acestei licori. Află mai multe despre consumul de cafea privind câte cești de cafea poți bea zilnic despre medicul Mihail Pautov.

Potrivit doctorului Miahil Pautov, un anumit număr de cafele consumate pe zi aduce multe beneficii pentru sănătate.

„Studiile spun că până la cinci cafele, și două e bine, până la cinci cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. Cafeaua este băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lume.

Dr. Pautov: „Trei cafele pe zi îți scad mortalitatea din orice cauză cu 17%”

De exemplu, este un studiu care spune că, trei cafele consumate în medie pe zi, și este un studiu făcut pe 300.000 de oameni, demonstrează că, aceste trei cafele pe zi îți scad mortalitatea din orice cauză cu 17%”, a dezvăluit medicul Mihail Pautov.

Beneficiile asociate consumului de cafea
Cafeaua are o mulțime de beneficii asupra sănătății, dacă este consumată cu moderație. Aceasta ajută la stimularea energie, îmbunătățește concentrarea și are un conținut mare de antioxidanți ce pot lupta împotriva radicalilor liberi. Specialiștii spun că energia vin din cofeina și nivelul ridicat al antioxidanților care se găsesc în cafea.

Antioxidanții ajută la protejarea organismului de posibilele daune cauzate de radicalii liberi. Unele studii spun că persoanele ce consumă cafea își scad vizibil șansele de a face cancer și boli hepatice.

Un studiu din 2011 atesta faptul că bărbații ce consumă zilnic cafea își scad cu 17 % riscul de a face cancer de prostată. Te invităm să descoperi mai multe despre ce se poate întâmpla în corpul tău dacă bei cafea după ora prânzului.

Riscuri asociate consumului de cafea

Este important să înțelegi câte cești de cafea poți bea zilnic pentru a putea preveni posibilele boli de inimă. Cafeaua are nenumărate beneficii asupra organismului, dar dacă este consumată în exces poate afecta sănătatea.

Cafeaua poate provoca insomnie, mai ales dacă nu este consumată la o oră corectă. Mai mult, pentru persoanele care nu sunt obișnuite cu aceasta poate provoca nervozitate, neliniște, greață, creșterea ritmului cardiac și multe altele.

Durerile de cap pot fi date de consumul în exces de cafea. Pot apărea stări de anxietate, agitație, țiuit în urechi și bătăi neregulate ale inimii, spun specialiștii. Cafea poate provoca hipertensiune arterială, un precursor al bolilor cardiovasculare.

În plus, dacă obișnuiești să bei cafeaua cu îndulcitori artificiali, siropuri sau tot felul de arome, află că îți poți adăuga câteva kilograme în plus și îți poți crește riscul de apariție a diabetului de tip 2, potrivit healthline.com.

 

 

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

6 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

7 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

7 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

8 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

8 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar