Categories: Ştiri sănătate

Câte teste rapide pentru depistarea COVID-19 vor mai fi achiziționate și cine vor fi beneficiarii?

Din cuprinsul articolului

Câte teste rapide pentru depistarea COVID-19 vor fi achiziționate de autorități în perioada imediat următoare și cine vor fi beneficiarii?

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat vineri, la Zalău, că autorităţile vor achiziţiona în perioada imediat următoare circa un milion de teste rapide pentru depistarea COVID-19, cu scopul de a scădea presiunea la nivelul unităţilor de primire urgenţă (UPU), conform Agerpres.

„Pentru că se creează aglomerări la nivel de unităţi de primire urgenţă, am achiziţionat deja aproximativ 50.000 de teste rapide cu antigen, care sunt împărţite la spitalele din ţară, care să fie folosite pentru pacienţii simptomatici, atenţie, doar pentru pacienţii simptomatici, că acolo aceste teste sunt relevante, iar în perioada următoare urmează o achiziţie de aproximativ un milion de astfel de teste, deci în zilele următoare”, a declarat Raluca Turcan.

Vicepremierul a reamintit faptul că, pacienții asimptomatici, constataţi pozitivi, vor fi tratați de medicul de familie, pentru ca unitățile de urgență să nu se supraaglomereze.

Pentru această colaborare există chiar și o finanțare suplimentară, spune Turcan.

De asemenea, vicepremierul a subliniat faptul că prin cele două măsuri scade presiunea de pe UPU şi creşte monitorizarea la nivel de persoane identificate pozitiv cu noul coronavirus.

Noi recorduri negative în România

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță, în raportarea transmisă vineri, la ora 13.00, că în ultimele 24 de ore, în România au fost 6.546 de noi cazuri de COVID-19 dintr-un total de 36.335 de teste care au fost prelucrate în același interval. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.059 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În prezent, 917 pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară. De asemenea, de joi până vineri, 103 persoane infectate cu coronavirus au decedat.

În ceea ce privește situația actualizată a infectărilor la nivelul județelor, în continuare cel mai mare număr de îmbolnâviri a fost raportat în Capitală – 900. Urmează județele Timiș – 406 de noi cazuri, Cluj – 385 și Dolj – 311.

Cele mai mari incidențe ale cazurilor de coronavirus se înregistrează în județele: Cluj (4,3), Sălaj (4,31) și Timiș (4). Pragul de trei infectări la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, a fost atins de: Alba (3,96), Arad (3,02), Bihor (3.02), București (3,78), Harghita (3,12), Mureș (3,16) și Sibiu (3.05),

Recent Posts

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

13 minute ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

43 de minute ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

o oră ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

2 ore ago

Citeste si: