Cauza nebănuită a durerilor musculare. Factori care pot declanșa diferite afecțiuni

Durerile musculare și inflamațiile pot fi asociate, adesea, cu afecțiuni precum osteoartrita, hernia de disc și fibromalgia. Deși simptomele fizice pot fi declanșate de boli care au o origine fizică, specialiștii susțin că multe tipuri de dureri și manifestări pot avea cauze emoționale. Iată cum pot influența stările emoționale dezvoltarea durerilor musculare și cum pot fi resimțite în organism.

Uneori, suprimarea emoțiilor și stărilot negative pot cauza anumite manifestări fizice la nivelul întregului organism. Somatizarea emoțiilor se manifestă atunci când internalizarea emoțiilor afectează organismul din punct de vedere fizic. Multe afecțiuni au o origine emoțională, care dispare imediat ce cauza a fost rezolvată iar echilibrul mintal este recâștigat.

Emoțiile, cauza nebănuită a durerilor musculare

Durerea de gât

Stilul de viață nesănătos, cu o postură incorectă modifică poziția coloanei vertebrale. Acest lucru este cu atât mai sever când acești factori sunt asociați cu un stil de viață sedentar. Dincolo de acești factori, contracturile cervicale pot fi rezultatul emoțiilor tăcute. Această durere poate indica incertitudine cu privire la viitor sau poate fi din cauza conflictelor interumane, scrie DC Medical.

Stresul poate cauza dureri intense

Aceste concluzii științifice sunt formale. Stresul cronic poate cauza o tensiune constantă a mușchilor. Aceasta din urmă nu numai că provoacă dureri musculare, dar are și impact asupra sistemului respirator sau digestiv.

Spasme

Exprimarea emoțiilor poate elibera tensiunea din mușchi. Spasmele musculare se pot manifesta la nivelul stomacului în momentele de stres. Corpul tău încearcă să îți trimită un mesaj despre ceea ce se întâmplă în subconștientul tău. Emoțiile internalizate, precum frică, furie, tristețe, amărăciune sau chiar nervozitate,  pot cauza diferite spasme și simptome intense la nivelul musculaturii.

Durerea mâinilor

Îmbătrânirea și mișcările bruște pot provoca osteoartrită. Dar și starea emoțională contribuie la aceste dureri ale mâinilor. Factorul declanșator poate fi dificultatea în atingerea obiectivelor sau incapacitatea de a ne elibera de trecut.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

6 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

36 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică