Ce ajută la scăderea rapidă a febrei, fără medicamente. Măsurile merg și la copii, și la adulți

În această perioadă, virozele și gripele pun multă lume la încercare. Astfel, Doctorul Zilei vă propune câteva metode pentru ameliorarea febrei atât la copii, cât şi la adulţi.

Cu toții am fost bolnavi și am avut febră mare. Acest lucru se întâmplă atât în ​​perioada toamnă-iarnă, dar și vara. Unul dintre indicatorii că ceva se întâmplă în corpul nostru este o temperatură ridicată. Principalul motiv pentru creșterea temperaturii corpului poate fi imunitatea slabă, un virus sezonier sau o boală infecțioasă.

Specialiștii sfătuiesc în primele zile ale creșterii temperaturii să monitorizeze alte modificări care apar în organism. Semnalele corpului, cum ar fi apariția durerii, inflamația, drenajul pot fi cel mai bun indicator al locului în care se ascunde vinovatul.

Febra este un semn că sistemul nostru imunitar funcționează

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Febra este un semn că sistemul nostru imunitar funcționează, că își face treaba”, spune medicul de la Mayo Clinic, Tina Ardon.

”Corpul nostru își ridică practic temperatura pentru a „arde” virusul sau bacteriile, deoarece le e mai greu să supraviețuiască la o temperatură mai mare”, explică aceasta.

Mitul că „mai multă transpirație” ne scapă de febră sau o infecție este complet greșit.
Dr. Tina Ardon spune că „există această idee greșită că, într-un fel, un virus sau o infecție bacteriană va ieși din corp prin transpirație. Inexact. Indiferent dacă este vorba de o gripă, o infecție nu iese din corp prin fluidele corporale, iar transpirația mai mare nu ajută ca temperatura să scadă”, spune ea, potrivit Prevention.com.

Scăderea febrei: Măsuri și tratamente

Există mai multe măsuri și tratamente care pot ajuta la scăderea febrei. Acestea includ:

1. Medicamente antipiretice: acetaminofenul (paracetamolul) și ibuprofenul sunt medicamentele comune folosite pentru a reduce febra. Acestea pot fi administrate oral sau sub formă de sirop, tablete sau supozitoare. Este important să urmați doza recomandată de medic sau de producător și să nu le administrați copiilor sub vârsta de 2 ani fără a consulta un medic.

2. Rehidratarea: febra poate contribui la deshidratarea organismului, de aceea este important să beți suficiente lichide pentru a menține hidratarea. Apa, sucurile naturale, ceaiul sau supa de pui pot ajuta în acest sens.

Reduceți temperatura corpului prin aplicarea unor comprese

3. Odihna și relaxarea: odihna adecvată poate ajuta la scăderea febrei și la recuperarea organismului. Asigurați-vă că aveți un mediu confortabil și liniștit în care să vă odihniți.

4. Compresie cu apă rece: puteți încerca să reduceți temperatura corpului prin aplicarea unor comprese cu apă rece pe frunte sau pe zona în care simțiți căldură. Evitați însă să aplicați comprese reci direct pe piele, deoarece poate provoca iritații sau arsuri.

5. Ventilația și răcirea mediului: mențineți camera bine aerisită și răcoroasă. Deschideți ferestrele pentru a permite circulația aerului și utilizați un ventilator sau un aer condiționat, dacă este disponibil.

Este important să consultați un medic în cazul în care febra persistă sau este însoțită de alte simptome severe. Un medic poate diagnostica cauza febrei și poate recomanda un tratament adecvat.

Recent Posts

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

3 minute ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

34 de minute ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

o oră ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

2 ore ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

2 ore ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

3 ore ago

Citeste si: