Categories: Stil de viaţă

Ce alimente provocă mirosuri corporale și cum să le eviți

Ce alimente provocă mirosuri corporale și cum să le eviți!. Obiceiurile noastre alimentare afectează mirosul corporal. Ce ar trebui să știe iubitorii de carne și ce surprize neplăcute îți pot aduce sparanghelul și varza?

Cum sunt legate alimentele și mirosul corporal?

Prin urmare, dacă ai întâlniri importante planificate, ar trebui să te gândești ce trebuie să consumi la micul dejun, prânzul sau cină și, în general, la dieta ta, deoarece acest lucru afectează mirosul corporal.

Când temperatura corpului crește din cauza stresului, exercițiilor fizice sau căldurii, glandele noastre sudoripare sunt activate.

Dar transpirația în sine nu miroase: mirosul specific cu care luptăm cu săpunul și deodorantele este rezultatul activității vitale a bacteriilor care trăiesc pe piele. De ce acest miros uneori devine atât de ascuțit și neplăcut? Chiar și alimentele sănătoase pot fi de vină pentru acest lucru.

Carne

Carnea roșie este bogată în fier, zinc și fosfor, creatină și vitamine B. Din păcate, studiile privind legăturile sale cu rinichii, inima și diabetul au stricat „reputația” cărnii.

Din păcate, nici nu afectează în cel mai bun mod mirosul corporal: este absorbit lent în stomac și intestine, carnea folosește o serie de enzime și reactivi digestivi.

Acest lucru a fost confirmat într-un studiu care a implicat femei care mâncau carne și care erau vegetariene. Mirosul corporal al acestuia din urmă s-a dovedit a fi mult mai plăcut.

Ce ar trebui să facem în acest caz? În primul rând, reduceți cantitatea de carne pe care o consumați la de două ori pe săptămână.

În al doilea rând, utilizați produse neutralizante – hrișcă și ierburi proaspete, capabile nu numai să facă mirosul de transpirație mai puțin ascuțit, ci și să reducă transpirația în general.

Adică dacă mănânci multă verdeață cu carnea, atunci poate că nu vei avea nevoie de deodorant.

Mai mult, dr. Alan Hirsch împărtășește rezultatele unui experiment în care se dovedește că femeilor nu le place mirosul de carne prăjită, cireșe și apa de colonie pentru bărbați, ci unui bărbat care miroase a… .castraveți, provoacă cea mai mare emoție. Deci bărbați, fiți atenți la asta!

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Legume

Unele legume  pot provoca un miros neplăcut deoarece eliberează gaze în timpul digestiei și pot mirosi a sulf sau amoniac.

Așadar, broccoli, conopida și chiar varza obișnuită, pe lângă potasiul și antioxidanții fără îndoială utili, conțin mult sulf, care nu face doar parte din substanțele a căror aromă neplăcută persistă câteva ore, dar poate provoca și flatulență.

Nu merită să renunți complet la varză, este un produs extrem de util, dar dacă îți place să o consumi proaspătă, ar trebui să ajustezi cantitatea de produs din alimentație și să o consumi înăbușită sau fiartă.

Sparanghelul preferat și sănătos este un produs cu conținut scăzut de calorii (doar 30 kcal la 100 g), foarte atractiv pentru cei care vor să slăbească.

Cu toate acestea, se știe că utilizarea lor poate provoca apariția unui miros ascuțit de „amoniac” al urinei. Acest efect de obicei inofensiv nu durează mai mult de 2 ore, dar mirosul corporal se poate schimba și el pentru scurt timp.

Și încă un punct important: pentru a avea un miros corporal plăcut, în timpul meselor nu bea cafea sau ceai dulce, ci decocturi din plante din salvie, mentă, melisa și rădăcină de angelica.

Peşte

Peștele conține o cantitate imensă de vitamina A, la unele dintre speciile sale, de exemplu, păstrăvul sau tonul, multă colină (vitamina B4).

La unele persoane, alimentele bogate în colină provoacă sindromul mirosului de pește, trimetilaminurie. Nucile vor ajuta la uciderea acestuia: ronțăi-le înainte de a consuma pește sau adaugă-le în sos.

 

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

26 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

57 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică