Ce boală poate fi confundată cu cancerul de colon?

Pe măsură ce trec anii, viața umană poate suferi anumite dificultăți în dezvoltarea fiecăreia dintre etapele sale în timpul creșterii, afectând performanța zilnică și buna funcționare a funcțiilor organismului. Unele dintre acestea pot reprezenta o problemă serioasă, punând în pericol integritatea fizică a persoanei.

Mayo Clinic indică faptul că cancerul de colon este o boală care nu înregistrează întotdeauna simptome încă de la începutul dezvoltării sale, motiv pentru care unele persoane își dau seama că suferă de această boală atunci când aceasta este deja avansată.

Totodată, sursa citată a adăugat că această afecțiune poate apărea la orice vârstă. Cu toate acestea, există unele alimente care pot fi evitate încă de la o vârstă fragedă, cum ar fi fast-food-ul, pentru a avea grijă de sănătate și pentru a preveni apariția ei mai târziu în viață.

Pentru a putea trata problemele de sănătate care pot apărea, este vital ca acestea să fie identificate cât mai repede, astfel încât să nu poată avansa în alte zone sau organe ale organismului, printr-un proces cunoscut sub numele de metastază.

În acest sens, este esențial ca omul să fie atent la anumite semnale de alarmă care pot apărea în comportamentul obișnuit al organismului la nivel intern, pentru a putea analiza aceste afecțiuni specifice și a le trata cât mai repede posibil.

Ce boală poate fi confundată cu cancerul de colon?

Blogul Grupului HCB a mai subliniat faptul că unele persoane au tendința de a confunda acest tip de cancer cu hemoroizii, deoarece au simptome foarte asemănătoare.

„Hemoroizii și anumite forme de cancer, cum ar fi cancerul de colon, pot avea o simptomatologie similară la prima vedere. Ambele afecțiuni pot provoca sângerări, care pot fi un pic șocante pentru persoana care le resimte și care pot fi observate în timpul scaunelor”, a precizat sursa inițial.

Apoi a adăugat: „Nu este neobișnuit ca hemoroizii să provoace și o oarecare umflătură a anusului, ceea ce se poate întâmpla și în cazul cancerului. Motivul pentru acest simptom este însă diferit în fiecare caz în parte. În timp ce în cazul hemoroizilor această umflătură este de fapt un vas de sânge, în cazul cancerului este vorba de o creștere tumorală.

În cele din urmă, agenția de presă iberică a subliniat că cele două boli au de fapt etiologii foarte diferite, astfel încât tratamentele medicale pentru fiecare dintre ele sunt destul de diferite.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

24 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

55 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică