Ce boli anunță GUȘA. Poate fi rezultatul unor afecțiuni medicale

O bărbie dublă poate fi un semn de creștere în greutate sau de obezitate, dar nu este întotdeauna cazul. Pentru a scăpa de o bărbie dublă, o persoană poate lua în considerare exerciții, pierderea în greutate sau proceduri medicale.

În multe cazuri, grăsimea suplimentară de sub bărbie este rezultatul unor kilograme în plus. Dar există o mulțime de oameni cu o greutate corporală normală care au o bărbie în plus.

Unele dintre aceste persoane s-au născut pur și simplu cu ea. În afară de excesul de grăsime corporală, genetica este unul dintre cei mai mari vinovați pentru bărbia dublă. Deci, dacă ați muncit din greu la sala de sport, dar rezultatele nu au migrat spre linia maxilarului, atunci probabil că trebuie să le mulțumiți mătușii sau bunicului pentru asta, scrie ThomasLoe.md.

Inflamația glandei salivare

Uneori, bărbia dublă este rezultatul unei afecțiuni medicale subiacente. Acest lucru este mai probabil să fie adevărat pentru o persoană care observă brusc că a apărut peste noapte o bărbie dublă. Glandele dvs. salivare sunt muncitori ocupați, în spatele scenei. Ele produc până la un sfert plin de salivă în fiecare zi. Aceasta vă ajută să digerați alimentele și să preveniți cariile dentare, dar, uneori, toată acea salivă are probleme în a se scurge corect din glande. Lucruri precum pietrele salivare, infecția glandei și inflamația glandei cauzează umflarea zonei, ceea ce contribuie la plenitudinea submentală.

Funcția tiroidiană scăzută

Hormonii pot face unele lucruri destul de uimitoare pentru corpul tău, dar numai atunci când sunt la nivelurile potrivite. Prea mult sau prea puțin dintr-un anumit hormon poate duce la probleme de sănătate neplăcute și, uneori, la probleme estetice precum bărbia dublă. Hipotiroidismul, în care glanda tiroidă produce prea puțini hormoni tiroidieni, este una dintre cauzele medicale comune ale umflăturilor de sub bărbie. Hipotiroidismul poate contribui la creșterea în greutate pe tot corpul, precum și în regiunea gâtului.

Recent Posts

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

40 de minute ago

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

10 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

11 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

11 ore ago

Citeste si: