CE CONDIMENTE la îndemână vă ajută să stați departe de RĂCELI

Răcelile și gripele pot fi combătute și cu alimente ori condimente pe care cu siguranță le aveți în casă

Substanţele conţinute în ceapă şi usturoi, alături de vitaminele pe care le găsim în fructe şi legume sunt aliaţi de nădejde ai sistemului imunitar şi pot fi folosite pentru tratarea primelor simptome de gripă şi răceală. Medicii au şi alte sfaturi pentru cei care doresc să facă faţă cât mai bine sezonului rece.

1. ALIMENTAŢIA: GRĂSIMI DIN NUCI ŞI PEŞTE

Cea mai la îndemână şi mai eficientă metodă pentru întărirea sistemului imunitar este alimentaţia sănătoasă. Fructele şi legumele conţin numeroase vitamine care întăresc funcţiile de apărare şi de autovindecare ale organismului. De asemenea, în perioadele reci, organismul are mai multă nevoie de alimente bogate în grăsimi care stochează energia şi reprezintă un factor imunostimulator împotriva frigului

Iarna poftim după gras pentru că grăsimile sunt cel mai bun combustibil pentru a ne apăra de frig. Grăsimile sănătoase le găsim în peşte, nuci şi seminţe oleaginoase’’, ne-a explicat expertul în nutriţie Corina Zugravu.

2. CONDIMENTELE ANTI-RĂCEALĂ

O altă categorie de alimente care conţin substanţe active foarte puternice cu efect antibacterian şi antiviral sunt condimentele şi alimentele iuţi, care încălzesc organismul. Printre acestea, ceapa şi usturoiul care dacă sunt consumate de cel puţin 3-4 ori pe săptămână oferă o protecţie sporită împotriva viruşilor gripei. ,

,Categoric, o persoană care consumă ceapă şi usturoi este mult mai protejată împotriva gripei şi răcelii, decât o persoană care nu consumă, pentru că aceste două alimente acţionează foarte bine antibacterian şi antivial’’, spune Gabriela Papazian- Urdareanu, medic primar, specialist în fitoterapie, acupunctură şi homeopatie, de la Centrul Naţional de Acupunctură

Plantele cele mai active sunt condimentele de tipul scorţişoarei, ghimbirului, cimbrului, măghiranului, rozmarinului, ardeiului iute şi chiar piperului, fiind suficient să condimentăm mâncarea cu cel puţin una din aceste plante, în zilele în care nu consumăm ceapă sau usturoi.

Dacă apar primele simptome de gripă, un tratament de aproximativ o săptămână cu cimbru, poate stopa dezvoltarea bolii. ,, Cimbrul se foloseşte în general în bolile acute pentru că este o substanţă foarte activă cu uleiuri esenţiale foarte puternice şi nu poate fi folosit perioade foarte îndelungate”, adaugă ea.

Recent Posts

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

28 de minute ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

57 de minute ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

o oră ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

2 ore ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

3 ore ago

Citeste si: