Categories: Ştiri sănătate

Ce efecte au cutremurele asupra oamenilor? Risc de deces

Cutremurele au un impact puternic asupra stării de sănătate ale oamenilor. Efectele lor asupra oamenilor includ daune structurale și leziuni. Există, de asemenea, un risc de deces asociat cutremurelor.

Cutremurele generează spaimă. Cu cât seismul este mai mare, cu atât este mai intensă teama. Aceasta, la rândul său, poate provoca căderea obiectelor, pereții sau acoperișurile pentru a începe să cade sau întreaga structură să se prăbușească. Toate aceste lucruri afectează oamenii emoțional. Pe măsură ce se produc aceste daune structurale, aceasta poate provoca vătămări corporale sau deces.

Cutremurul și impactul asupra stării de sănătate

Cum gestionăm frica de cutremur?

  • FRICA DE CUTREMURE SE POATE GESTIOA. Când ne cuprinde frica intrăm într-o stare care ne împiedică să gândim și să acționăm conștient și în folosul nostru deoarece funcționăm exclusiv pe baza a ceea ce mintea ne îndeamnă să facem, ca și cum ne-am afla pe pilot automat, potrivit medicaltv. Accesul la cunoștințe și simțăminte, care ne-ar putea ajuta să depășim starea de frică, ne este restricționat, mintea începe să ruleze scenarii care ne fac și mai mult rău, iar discernământul ne este afectat.
  • Atacul de panică declanșat de cutremur
    Atacurile de panică pot fi declanșate de multe situații dificile și tipuri de traume. Dar nu sunt puțini cei care au atacuri de panică declanșate de cutremure. Chiar dacă aceste fenomene sunt relativ rare și probabilitatea de a se produce cutremure devastatoare este destul de scăzută, sunt persoane care trăiesc cu frică toată viața lor din această cauză.

Înainte de toate trebuie să realizăm dacă există o cauză reală sau nu. Multe frici pe care le avem nici măcar nu au o cauză reală. Atunci când vorbim despre cutremure, majoritatea persoanelor care le resimt au și sentimentul de frică, în funcție de intensitatea seismului.
Stresul și anxietatea

Faptul că dacă te pregătești pentru un cutremur vei deveni anxios, vei atrage răul sau te vei îngrijora, reprezintă doar mituri sau superstiții.

Dimpotrivă, astfel te poți concentra mai mult pe nivelul emoțional și pe a-i ajuta pe ceilalți, știind că ai asigurată baza de supraviețuire. Este normal să te simți îngrijorat sau să ai anxietate îîn situațiile de criză. Și este bine să știi că poți să le faci față.

  • Ce facem în astfel de situații limită
    Te poți simți mai bine dacă știi ce ai de făcut în situații limită. De exemplu, să știi exact ce ai de făcut în cazul în care se declanșează un cutremur: cum te poți adăposti, care sunt cele mai sigure locuri, ce să faci ca să-ți protejezi copiii și bunurile, etc. Toate informațiile pe care le vei afla despre aceste subiecte te vor ajuta să îți concepi un plan eficient, iar în situația unui cutremur te vei putea concentra pe lucruri concrete, nu pe panică.

Amintim câ în această dimineață a avut lioc un cutremur de 5,5 grade în România. Un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter a avut loc la ora 06.50. Potrivit datelor prezentate de centrele de seismologie s-a simțit în România, Bulgaria, Ucraina. Magnitudinea inițială, anunțată de centrul european, a fost corectată de INFP la 5,2 pe scara Richter.

Institutul de Fizică a Pământului a anunțat că „în ziua de 03.11.2022, 06:50:27 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km.

Cutremurul s-a produs la 69km NE de Ploiesti, 76km E de Brasov, 114km V de Braila, 117km V de Galati, 118km N de Bucuresti, 126km S de Bacau, 148km NE de Pitesti, 183km N de Ruse, 190km E de Sibiu, 206km SV de Iasi”.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

4 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

5 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

5 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

6 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

6 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra