Categories: Ştiri sănătate

Ce este interzis să faci pe 15 August! Se spune că vei fi urmărit de ghinioane toată viața

Adormirea Maicii Domnului 2022. Sfânta Maria este una dintre cele mai importante sărbători închinate Maicii Domnului. În această zi sărbătorim moartea și îngroparea Maicii Domnului și mutarea ei la cer.

Praznicul Adormirii Maicii Domnului, unul din cele 12 praznice împărătești ale Bisericii Ortodoxe, sau Sfânta Mărie este sărbătorită pe 15 august de toți românii.

În această zi sărbătorim moartea și îngroparea Maicii Domnului și mutarea ei la cer. Iată ce NU ai voie să faci în acestă zi sfântă, cu o semnificație aparte la noi în țară.

  • Nu se spală rufe! Se spune că cine spală haine va avea parte numai de ghinioane toată viaţa.
  • Nu ai voie să te tunzi! Se spune că atât bărbaţii, cât şi femeile nu au voie să se tundă. Cei care o vor face şi aruncă părul la gunoi riscă să chelească.
  • Nu este bine să stai cu uşa închisă de Sfânta Maria. Se spune că Fecioara Maria poate intra oricând în casele creştinilor pentru a împărţi harul sau divin.
  • Nu e bine să te scalzi. Se spune că în această zi nu e bine să te scalzi în râuri de munte, altfel vei fi „lovit” de soarta.

Adormirea Maicii Domnului 2022. Despre Maica Domnului, Ilie Cleopa spunea că Biserica Ortodoxă o cinstește mai mult decât pe toți sfinții și îngerii, dar totuși nu i se aduce slujire ca lui Dumnezeu, scrie EVZ.

Cinstirea care i se dă se numește preacinstire (supravenerare), și această preacinstire i se cuvine pentru ca ea este Maica lui Dumnezeu, nu numai o „prietenă” a Lui, asemenea celorlalți sfinți. De aceea se spune în cântarea bisericească (axionul): „Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai slăvită fără de asemănare decât serafimii”.

Mii de persoane sunt aşteptate să participe, în această seară, la procesiunile religioase, prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Pompierii din judeţul Sălaj, de exemplu, vin cu o serie de recomandări pentru credincioşii care iau parte la aceste slujbe, informează RRA.

Lucian Jacodi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Porolissum Sălaj: Cea mai importantă recomandare ar fi evitarea desfășurării slujbelor religioase în interiorul obiectivelor aflate în curs de restaurare sau renovare ori de execuție și în obiective care au amplasate la interior sau la exterior schele.

Este interzisă blocarea căilor de acces, de evacuare și de intervenție cu orice fel de materiale care reduc lățimea sau înălțimea liberă de circulație stabilită, ușile de pe căile de acces și evacuare se mențin în poziție deschisă.

Reguli stricte trebuie respectate în timpul slujbei

Lucian Jacod: Lumânările aprinse trebuie ținute la distanță de haine, păr, mobilier, coroane sau alte obiecte de cult din materiale combustibile din interiorul bisericii și, de asemenea, se recomandă evitarea deplasării cu lumânările aprinse în autovehicule.

Parcarea autovehiculelor în vecinătatea bisericilor și a mănăstirilor, astfel încât să nu blocheze sau să diminueze gabaritele căilor de acces al autospecialelor de intervenție și să nu se împiedice accesul la hidranții exteriori de incendiu.

Pompierii le-au solicitat parohiilor să asigure materiale pentru stingerea incendiilor și să desemneze persoane responsabile cu aplicarea normelor pentru prevenirea situațiilor de urgență

 

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică