Categories: Stil de viaţă

Ce înseamnă să fii transgender. N-ai fi zis vreodată că femeia din imagine a fost bărbat. ”La întâlniri nu le zic din prima că sunt trans”

În termeni medicali, o persoană transgen este o persoană care suferă de incongruență de gen. Adică, genul atribuit la naștere nu este același cu cel cu care persoana respectivă se identifică.

Din nefericire, mare parte dintre persoanele transgender trăiesc adevărate drame. De cele mai multe ori, ele își ascund identitatea de teamă că vor fi marginalizate. Totuși, Ariela Stanciu nu se ferește să își recunoască identitatea. Deși, s-a născut cu sex masculin, încă de la 5 ani se juca cu păpușile și se îmbrăca în rochițe. Energia ei e una feminină, după cum mărturisește în filmulețele pe care le postează pe rețelele de socializare.

”Tot ce îmi amintesc e că porecla mea a fost dintotdeauna fetița (în clasele primare) și femeia (la liceu). Nu am știut niciodată să mă port masculin. Deși, arătam masculin, comportamentul meu era feminin și am tot încercat să mă schimb. Și, ajuns la facultate, am început să imit gesturile bărbaților, încercând să fiu unul din ei. Pe la 28 de ani am descoperit ce înseamnă să fii o persoană transgender. Din momentul acela am zis. Asta sunt eu, o persoană transgender, adică o persoană care tranziționează genul de la masculin la feminin,” povestește Ariela, pe contul său de youtube. 

La 30 de ani a început tratamentul hormonal care să o ajute să devină femeie și și-a lăsat părul lung. După ce a început să arate ca o femeie, viața ei s-a schimbat radical. Și-a schimbat chiar și numele în buletin, lucru care e permis în Marea Britanie, acolo unde locuiește. Ea se află acum și pe o listă pentru a beneficia de operația de schimbare de sex ca transformarea ei să fie completă.

Din filmulețe pe care le postează, Ariela pare extrem de mulțumită cu noua viață, iar înfățișarea, comportamentul și felul în care vorbește nu ți-ar da niciodată de bănuit că acum 4 ani era bărbat. Ei bine, după cum povestește, nici partenerilor ei nu le spune, din prima, ci după ce se cunosc mai bine.

”Nu le zic din prima că sunt trans. La un moment dat, trebuie să le zic. Le spun, știi ceva? Eu sunt altfel de fată. Și le spun adevărul. Niciodată nu știu să le zic. Când i-am zis unui egiptean că am altceva între picioare, a avut un șoc. Atât de supărat a fost. S-a ridicat și a plecat și am rămas singură. Atunci m-a bușit plânsul,” povestește Ariela.

 

Recent Posts

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

41 de minute ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

o oră ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

2 ore ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

2 ore ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

3 ore ago

Citeste si: