Categories: Știrile zilei

ATENȚIE ȘOFERI! Ce pățesc șoferii băuți sau drogați

ATENȚIE ȘOFERI! Ce pățesc șoferii băuți sau drogați. Senatorul Robert Cazanciuc a demarat o campanie de informare a șoferilor cu privire la propunere legislativă adoptată ieri la Senat.

Astfel, 10 ani fără permis pentru şoferii care sunt prinşi la volan băuţi sau sub influenţa drogurilor. Măsura apare într-o propunere legislativă adoptată ieri la Senat şi care merge acum la Camera Deputaţilor.

Documentul oferă, de asemenea, mai multe instrumente de lucru pentru Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism în acţiunile de combatere a traficului şi consumului de alcool şi substanţe imterzise.

Sursă foto: Facebook Poliția Română

Robert Cazanciuc: „Trebuie să știe toată lumea: cine se urcă de azi înainte băut sau drogat la volan, fără să producă în niciun fel un accident rutier, riscă să rămână fără permis timp de 10 ani de zile”

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, unul dintre iniţiatori, spune că aceasta inițiativă vizează modificarea a trei acte normative. Acesta mai spune că această măsură să fie mult mai eficientă decât altele care vizează privarea de libertate.

Robert Cazanciuc: 10 ani de zile pentru cei care se urcă la volan băuți sau drogați

„Aceasta inițiativă vizează modificarea a trei acte normative. Două dintre ele oferă DIICOT-ului instrumentele pentru a fi mai eficienți în această bătălie, mărește pedepsele pentru trafic de substanțe cu efecte psihoactive, găsește o formulă mai eficientă pentru traficul de droguri clasic și oferă instanțelor posibilitatea de a anula dreptul de a mai conduce timp de 10 ani de zile pentru cei care se urcă la volan băuți sau drogați și sunt găsiți în această stare fără să fi produs un accident rutier.

Trebuie să știe toată lumea: cine se urcă de azi înainte băut sau drogat la volan, fără să producă în niciun fel un accident rutier, riscă să rămână fără permis timp de 10 ani de zile. S-ar putea ca această măsură să fie mult mai eficientă decât altele care vizează privarea de libertate”, a declarat senatorul PSD Robert Cazanciuc, potrivit RRA.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

4 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

5 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

6 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

6 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

7 ore ago

Citeste si: