Categories: Ştiri sănătate

Ce se întâmplă cu certificatul verde la locul muncă începând de săptămâna viitoare

Certificatul verde, obligatoriu la locul de muncă? Proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde COVID la locul de muncă ar putea intra pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor miercurea viitoare, estimează doctorul Nelu Tătaru, deputat PNL şi preşedinte al Comisiei de Sănătate din Cameră.

Pentru moment, liberalii şi social-democraţii au păreri diferite în ce priveşte decontarea testării pentru coronavirus. Doctorul Tătaru susţinea că persoanele care refuză vaccinarea trebuie să plătească din banii proprii testele pentru a avea acces la locul de muncă şi atrage atenţia că tergiversarea aplicării certificatului pentru salariaţi va încetini şi mai mult rata de vaccinare.

Radu Oprea insistă pentru testarea gratuită

”Formula de compromis este cea în care aceste teste să fie plătite de fiecare cetățean în parte care refuză să se vaccineze. Este foarte important un certificat verde, dar nu oricum. Noi trebuie să evaluăm tot ce înseamnă impact bugetar, dacă acești bani ar merge pe vacccinuri sau ar merge pe alt sector, decât să plătim acele teste pentru cineva care ar putea să se vaccineze. Cei care nu se pot vaccina, au contraindicație la vaccinare, se vor testa gratuit,” a declarat Nelu Tătaru, potrivit Rador. 

Reprezentanţii PSD susţin însă că certificatul verde nu trebuie să fie un instrument de discriminare în cadrul populaţiei. Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, insistă pentru testarea gratuită pentru accesul la locul de muncă, pe o perioadă determinată de 60 de zile.

”Dacă ne uităm un pic în spate și vedem cum a fost el generat de Parlamentul European și Comisia Europeană, vedem că el trebuie să fie un instrument care să faciliteze călătoriile, care să vină în sprijinul și în ajutorul cetățenilor care doresc să călătorească. El nu trebuie să devină un instrument opresiv și, de aceea, lucrurile trebuie să fie foarte clare, că PSD nu intenționează să dea oameni afară,” a adăugat Radu Oprea.

Recent Posts

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

6 secunde ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

31 de minute ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

60 de minute ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

2 ore ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

2 ore ago

Citeste si: