Categories: Stil de viaţă

Ce se întâmplă cu creierul femeilor în timpul unui orgasm

 

Oamenii de ştiinţă de la Rutgers University au găsit un mod inedit de a afla ce se întâmplă cu creierul în timpul unui orgasm. Au monitorizat cu a jutorul unui aparat RMN activitatea cerebrală a câtorva femei care se masturbau, iată ce au aflat.
Încă din timpul stimulării şi până la punctul culminant, orgasmul ,,aprinde’’ creierul, la fel fel cum un foc de artificii luminează cerul.
La prima atingere, cortexul genital senzorial se aprinde. ,,Am aflat că vaginul, clitorisul şi cervixul stimulează fiecare, diferite părţi ale cortexului şi fiecare poate produce orgasme independente, iar stimularea mai multora în acelaşi timp, conduce la orgasme mai intense’’, a explicat neurologul Barry R. Komisaruk, conducătorul studiului.
Stimularea continuă activează hipocampusul, zona creierului care procesează amintirile şi generează fanteziile sexuale. Iar relaxarea amigdalei şi a hipocampusului induce femeilor o stare asemănătoare cu cea de transă.
Aproape de punctul culminant. La începutul orgasmului, creierul declanşeză tensiune în coapse, fund şi abdomen, în timp ce cortexul frontal (zona creierului care controlează planificarea, gândirea abstractă şi controlul) generează mai multe fantezii sexuale. Se activează apoi insula şi cortexul cingular anterior care inhibă durerea, astfel încât veţi simţi exact opusul: plăcerea.
Punctul culminant: hipotalamusul (zona creierului care contrololează temperatura, setea, foamea şi oboseala) eliberează oxitocina (hormonul iubirii), cauzând contracţii uterine care generează acele senzaţii explozive. Odată ce dopamina a ajuns la nucleul accumbens (centrul plăcerii) apare un efect dezinhibant asupra comportamentului.
După orgasm, se dă ,,stingerea’’ în interiorul creierului şi totul se relaxează.

 

Recent Posts

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

4 minute ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

o oră ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

2 ore ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

2 ore ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

3 ore ago

Citeste si: