Ce se întâmplă cu organismul tău când renunți la băuturile carbogazoase dietetice

Băuturile carbogazoase dietetice sunt la fel ca băuturile carbogazoase obișnuite însă au la bază aspartam, un îndulcitor artificial și au mențiune pe ambalaj de 0% calorii. Aceste lucruri le fac să fie preferate de oameni, însă cercetătorii au demonstrat câte beneficii poate avea renunțarea la această băutură

1. Migrenele dispar și atenția crește

Aspartamenul modifică chimicalele din creier, alterând semnalele neuronilor și sistemul de recompensă al creierului, care duce la dureri de cap, anxietate, insomnie, conform unui studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition.

2. Papilele gustative sunt mult mai sensibile

Aspartamenul ese de 200 de mii de ori mai dulce ca zahărul obișnuit, iar papilele gustative sunt deja obișnuite cu gustul dulce, astfel că mâncare nu este în egală măsură savurată, iar poftele de „ceva dulce/sărat” cresc.

„Am observat că pacienții care au renunțat la băuturile dietetice și-au schimbat și preferințele gustărilor. În loc să mânânce ceva foarte sarat precum chipsurile sau covrigeii, aceștia au vrut un măr sau o bucată de cașcaval. După ce au încercat iar să bea băutura dietetică aceștia au spus că este extrem de dulce”

3. Greutatea dispare

Chiar dacă pe ambalaj apare 0%, nivelul ridicat de zahăr nu face decât să adune grăsime în jurul abdomenului, care este cel mai periculos tip de grăsime.

Un studiu publicat în Diabets Care a arătat că în următorul secol, 65% dintre oamenii care consumă băuturi carbogazoase dietetice cresc riscul de sindrom metabolic.

4. Atitudinea față de mâncare se schimbă

De câte ori nu ați văzut oameni care își iau mâncare de la fast food, un sandviș și cartofi prăjiți și chiar o prăjitură și o băutură dietetică. Deoarece cuvântul dietetic este asociat cu 0% calorii, calorii care în mod normal ar fi trebuie să existe în acea băutură. De asta, oamenii tind să aleagă alimente hipercalorice pentru a compensa.

5. Funcția ridichilor se îmbunătățește

Un studiu care a analizat 11 ani de date medicale despre o femeie care a băut 2 sticle de băutură dietetică și și-a dublat riscul de insuficiență renală

Cea mai sănătoasă băutură dietetică este apa!

A.

 

 

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

9 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

39 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică