Ce semnificaţie are creatinina crescută? Dieta recomandată de medici

Din cuprinsul articolului

Creatinina este o substanță găsită în mușchi, care este eliminată din organism prin rinichi. Nivelurile ridicate de creatinină în sânge pot indica o disfuncție a rinichilor, iar medicul poate solicita investigații suplimentare, cum ar fi analiza urinei (urină completă și proteinurie), pentru stabilirea unui tratament adecvat. De asemenea, pot fi recomandate imagistica renală sau biopsia renală în cazurile mai complexe.

Prin urmare, măsurarea nivelului de creatinină în sânge este un test important pentru evaluarea funcției renale. Pe lângă urmarea unui regim și consumul de legume care scad creatinina, tratamentul pentru afecțiunii depinde de cauza subiacentă și poate include controlul bolilor cronice, ajustarea medicamentelor, schimbări ale dietei și, în cazurile severe, dializă sau transplant renal.

Nivelurile normale ale creatininei în sânge pot varia în funcție de laborator, dar în general, nivelurile normale sunt în jurul valorii de 0,6 până la 1,2 mg/dL pentru adulți.

Valori mai ridicate pot indica o funcție renală scăzută, care poate fi cauzată de diferite afecțiuni, cum ar fi insuficiența renală acută sau cronică, glomerulonefrită, pielonefrită, diabet zaharat, hipertensiune arterială sau alte probleme renale.

Legume care scad creatinina

Pentru normalizarea valorii creatininei medici recomandă o alimentaţie echilibrată. Printre legumele indicate de specialişti se numără şi broccoli. Acesta este bogat în antioxidanți și nutrienți, cum ar fi vitamina C și potasiu, care pot sprijini sănătatea rinichilor. De asemenea, spanacul este o sursă bună de magneziu, care poate contribui la menținerea funcției renale normale, potrivit bzi.ro.

Dovleacul conține potasiu și vitamina C și poate fi o alegere sănătoasă pentru menținerea funcției renale. În schimb, fasolea verde este o sursă bună de fibre și potasiu, care pot fi benefice pentru sănătatea renală. De asemenea, puteți consuma ardei gras, acesta conține vitamina C și antioxidanți, care pot sprijini sănătatea generală a organismului.

Ceapa conține compuși sulfurați și antioxidanți, care pot avea efecte benefice asupra sănătății renale. Este important să menționăm că, în cazul unei probleme reale cu nivelul de creatinină, este esențial să consulți un medic sau un specialist în nefrologie pentru a primi un diagnostic corect și pentru a primi un plan de tratament adecvat.

O alimentație sănătoasă și echilibrată, care include o varietate de legume și o hidratare adecvată, poate contribui la menținerea funcției renale și la reducerea riscului de afecțiuni ale rinichilor.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică