Categories: Ştiri sănătate

Ce speranță de viață au copiii cu talasemie și hemofilie? Dr. Horaţiu Vultur: Fără transfuzie și fără tratamentul specific…

Ce speranță de viață au copiii cu talasemie și hemofilie? Programul național de hemofilie și talasemie este un sprijin real pentru pacienți, spun medicii. La Giurgiu, peste 40 de copii care suferă de aceste boli grave de sânge au fost incluși în acest program, după ce și în acest județ s-a înființat un centru de tratament pentru astfel de bolnavi.

Medicii spun că aceștia beneficiază acum de tratament gratuit și, astfel, speranța lor de viață a crescut foarte mult, după cum transmite corespondenta RRA, Marcela Petcu.

Copiii cu talasemie și hemofilie au de câțiva ani un centru organizat la Giurgiu unde să fie diagnosticați și tratați, spune medicul Horațiu Vultur.

Ce speranță de viață au copiii cu talasemie și hemofilie? Dr. Horaţiu Vultur: Fără transfuzie și fără tratamentul specific…

„Este un program național condus de către Spitalul Giurgiu, cu un debut de aproximativ trei ani în spitalul nostru, cu adresabilitatea pacienților din toată România, iar pacienții beneficiază de tratamentul profilactic, adică zi de zi și salvator de viață, atât în hemofilie, cât și în talasemie”, a declarat dr. Horaţiu Vultur.

Robert Gherman este unul dintre puținii români care a scăpat de talasemie majoră datorită transplantului de celule stem. Operația, făcută în Italia, a fost declarată un succes.

Pentru că sunt diagnosticați la timp și primesc tratamentul necesar, speranța de viață pentru copiii care suferă de aceste boli rare de sânge a crescut considerabil.

„Într-adevăr, efectele sunt extraordinare ca speranță de viață. În hemofilie, un pacient fără medicație supraviețuiește în medie 15 ani, iar în talasemie speranța era de maxim 10 ani, fără transfuzie și fără tratamentul specific, iar de când avem protocolul național lucrurile s-au îmbunătățit extraordinar”, mai spune Horaţiu Vultur.

În județul Giurgiu există 47 de copii care suferă de hemofilie și talasemie și care acum au acces la tratament gratuit prin programul național derulat de Ministerul Sănătății.

Recent Posts

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

2 minute ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

32 de minute ago

Previziunea lui Carmen Harra pentru Florin Piersic: El este codificat cu cifra 11

Carmen Harra și-a exprimat în mod public sprijinul pentru Florin Piersic. Deși marele actor este…

o oră ago

Andrei Caramitru: „Dacă tu iei mai puțin de 1.500 de euro net, e doar eșecul tău”

Un renumit economist român a declanșat furia opiniei publice imediat după ce a susținut că…

2 ore ago

Zodia care va avea o cumpănă până pe 17 Mai. Apare o situație bulversantă

Mihai Voropchievici susține că o zodie se va confrunta cu probleme, pe când alți nativi…

2 ore ago

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

3 ore ago

Citeste si: