Categories: Stil de viaţă

Ce spune luna în care te-ai născut despre starea ta de sănătate? (STUDIU)

O echipă de cercetători de la Universitatea Columbia din New York a dezvoltat un algoritm care a descoperit că există o legătură între luna ta de naștere și nivelul de risc privind anumite boli, scrie Pristyncare.

Oamenii de știință au analizat bazele de date medicale din New York și au descoperit 55 de afecțiuni corelate cu sezonul nașterii. Astfel, persoanele născute în luna mai aveau cel mai scăzut risc de boli, în timp ce cei născuți în octombrie aveau cel mai ridicat risc de a se îmbolnăvi, potrivit studiului, publicat în Journal of the American Medical Informatics Association.

Cercetarea arată că aproximativ unul din 675 de cazuri de ADHD (Deficit de atenție și hiperactivitate) ar putea fi relaționat cu nașterea în luna noiembrie, riscul de astm este mai ridicat pentru cei născuți în iulie și octombrie și există diferite tipuri de boli cardiace la care ești mai predispus dacă ești născut în luna martie.

La ce boli ești predispus în funcție de luna în care ești născut

Ianuarie

Oamenii născuți în ianuarie trebuie să aibă mai multă grijă de inimile lor. Persoanele născute în ianuarie sunt expuse unui risc mai mare de afecțiuni ale inimii și ale vaselor de sânge.

Riscul de hipertensiune arterială și cardiomiopatie este semnificativ mai mare în cazul în care te-ai născut în ianuarie.

Pe de altă parte, cei născuți în ianuarie sunt mai puțin predispuși la probleme respiratorii și neurologice.

Februarie

Dacă te-ai născut în februarie, ești mai vulnerabil la bolile cardiovasculare. S-ar putea să te sperii puțin să știi că riscul de cancer pulmonar este, de asemenea, destul de mare pentru cei născuți în februarie.

Cu toate acestea, ai o anumită protecție împotriva problemelor de reproducere și a bolilor neurologice.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Martie

Ei bine, trebuie să fii foarte atent la vasele de sânge. Șansele de ateroscleroză (acumularea de placă în artere) și fibrilație atrială (bătăi fluctuante și rapide ale inimii) sunt destul de mari pentru cei născuți în martie.

Privind aspectele pozitive, dacă te-ai născut în martie, este foarte puțin probabil să ai probleme neurologice.

Aprilie

Dacă ești născut în aprilie, ai un risc crescut de afecțiuni cardiovasculare. De asemenea, este destul de probabil să ai dureri în piept din cauza acestor afecțiuni cardiace, cunoscute și sub numele de angină. Cu toate acestea, poți reduce în continuare șansele de angină prin gestionarea eficientă a nivelului de stres.

La fel ca cei născuți în martie, ai o protecție semnificativ ridicată împotriva bolilor neurologice, ceea ce te face mult mai puțin predispus la acestea.

Mai

Dacă ești copilul lunii mai, probabil ești cel mai norocos. Lista de aspecte pozitive este mult mai lungă decât lista celor negative, în cazul tău. Nu ai un risc crescut de apariție a vreunei boli ca atare. Trebuie doar să menții un stil de viață sănătos și nu te vei confrunta cu probleme majore.

Cu toate acestea, dacă ești femeie, este posibil să ai unele probleme de fertilitate, deși șansele ca acest lucru să se întâmple sunt încă foarte mici.

Iunie

Problemele respiratorii și cele legate de inimă s-ar putea să te preocupe. Dacă menționăm rapid detaliile, poți fi alergic la schimbările sezoniere, iar fluctuațiile de temperatură te pot face să strănuți în continuu.

Dar, este foarte puțin probabil să te confrunți cu probleme de reproducere. Femeile născute în iunie, în special, tind să aibă o viață reproductivă sănătoasă la vârsta adultă.

Iulie

Dacă te-ai născut în iulie, nu ai predispoziție la nicio boală majoră în mod special. Dimpotrivă, esti bine protejat împotriva unui număr de boli, în special a problemelor de reproducere. Doar menține o dietă și un stil de viață sănătos și vei fi bine.

August

Oamenii născuți în uimitoarea lună august nu prea au de ce să-și facă griji. Sănătatea lor fizică și psihică rămâne excelentă. Mai interesant este că sunt protejați în mod natural de numeroase boli. Așadar, mai mult sau mai puțin ca cei născuți în iulie, dacă mănânci bine și ești înclinat către o viață activă, nimic rău nu îți poate afecta sănătatea.

Septembrie

Cei născuți în septembrie trebuie să fie puțin mai atenți la sănătatea respiratorie și reproductivă. Există un risc moderat să ai probleme asemănătoare astmului.

De asemenea, dacă ești o femeie născută în septembrie, este foarte posibil să fii puțin mai fertilă decât femeile născute în alte luni.

Octombrie

Dacă ești născut în octombrie, sănătatea ta poate fi un punct vulnerabil. Cei născuți în octombrie au un risc crescut de a se confrunta cu probleme de sănătate și, mai precis, cu probleme respiratorii. În plus, este posibil să fii, de asemenea, mai predispus la probleme de reproducere și să ai probleme în a-ti concentra atenția asupra unei singure sarcini (ADHD).

Cu toate acestea, este posibil să nu fie nevoie să îți faci griji prea mult cu privire la inima ta, deoarece ai o anumită protecție împotriva afecțiunilor cardiovasculare.

Noiembrie

Cei născuți în noiembrie și octombrie sunt destul de asemănători în ceea ce privește problemele de sănătate. Este posibil să ai un risc mai mare de ADHD și de tulburări respiratorii. Pentru a fi mai specific, este posibil să te confrunți mai des cu răceli, fiind astfel mai predispus la bronșită acută.

La fel ca cei născuți în octombrie, cei născuți în noiembrie au un risc mic de boli cardiovasculare.

Decembrie

În cele din urmă, dacă ești născut în decembrie, trebuie să fii foarte precaut cu privire la sănătatea ta reproductivă și respiratorie. Acestea pot deveni un motiv de îngrijorare și partea cea mai gravă este că, spre deosebire de persoane născute în alte luni ale anului, nu ai nicio protecție împotriva niciunui tip de boală. Prin urmare, trebuie să fii mai atent și să adopți un stil de viață sănătos, astfel încât să nu întâmpini riscuri majore pentru sănătate.

 

Recent Posts

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

23 de minute ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

53 de minute ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

o oră ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

2 ore ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

2 ore ago

Acești români ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 Septembrie 2024. Legea ar urma să fie schimbată

Cu toate că Guvernul garantează că veniturile se vor majora de la 1 septembrie 2024,…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra