Categories: Ştiri sănătate

Ce spune silueta ta despre problemele pe care le poti avea la rinichi

Depozitele de grasime de pe corp pot fi un indicator pentru posibile probleme renale.

Potrivit unui studiu recent, persoanele care atunci cand se ingrasa fac colacei in jurul abdomenului sunt mai predispusi sa dezvolte afectiuni la nivelul rinichilor.

 

Grasimea in jurul abdomenului este asociata cu un risc crescut de probleme relanel, arata un studiu publicat in revista de specialitate “Journal of the American Society of Nephrology”.

 

Cercetarea arata ca persoanele care au silueta-mar, spre deosebire de cele care au silueta-para, sunt mai expuse riscului de a dezvolta afectiuni ale rinichilor, pe parcursul vietii.

 

Studiul publicat in revista americana a Societatii de Nefrologie din SUA a fost realizat in Olanda. Peste 300 de persoane au participat la cercetare. Acestora li s-a masurat indicele de masa corporala si le-a fost analizat tesutul adipos de pe corp, mai ales din punct de vedere al depunerii grasimii.

 

Oamenii de stiinta au descoperit ca cei care, atunci cand se ingrasa, depun grasime in jurul abdomenului, adica cei care au silueta-mar, dezvolta mai frecvent probleme renale decat cei care depun grasime in zona soldurilor (silueta-para).

 

Continuarea pe Lyla.ro

Recent Posts

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

5 minute ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

34 de minute ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

2 ore ago

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

11 ore ago

Citeste si: