Ce trebuie să știi despre usturoiul încolțit

Ai cumparat vreodata prea mult usturoi si acesta a incoltit inainte de a-l mai putea folosi? Daca pana acum aruncai usturoiul incoltit, acum e timpul sa nu mai faci asta. Usturoiul incoltit de cinci zile are un nivel mai mare de antioxidanti decat usturoiul proaspat se arata intr-un studiu recent publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Poate parea ciudat, dar are sens daca te gandesti ca magazinele si restaurantele ofera clientilor seminte, nuci, cereale incoltite pentru ca germinarea imbunatateste continutul nutritional al vegetalelor. Acest studiu arata ca acelasi lucru este valabil si pentru usturoi.

Iata ce se intampla: „Plantele sunt foarte sensibile la atacul bacteriilor, al virusurilor, si insecteleor in timpul procesului de germinare”, spune autorul studiului, dr. Jong-Sang Kim. „Acest lucru le determina sa produca o varietate de substante chimice numite phytoalexins, pentru a se apara. Cele mai multe dintre acestea sunt toxice pentru microorganisme si insecte, dar benefice pentru sanatatea umana”.

Incoltit sau nu, usturoiul este intotdeauna o alegere buna. In ambele situatii beneficiem de efectele alicinei, despre care studiile au aratat ca poate incetini ateroscleroza, reduce tensiunea arteriala si scade riscul anumitor tipuri de cancer.

Sursa: bzi.ro.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

o oră ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

2 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

2 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

3 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

3 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

4 ore ago

Citeste si: