Cea mai bună plantă pentru buna funcționare a inimii și ficatului. Elixir al vieții

Cea mai bună plantă pentru buna funcționare a inimii și a ficatului. Tratamentele convenţionale, destinate afecţiunilor cardiovasculare și, mai mult, curățarea ficatului, pot fi completate cu soluţii naturale, care au proprietăţi terapeutice impresionante.

Păpădia poate fi numită pe bună dreptate un elixir al vieții. Această plantă conține multe elemente utile: sodiu, magneziu, potasiu, mangan, aluminiu, fier, cupru, calciu, precum și vitaminele A, C, F și grupa B.

Beneficii papadie

În fitoterapie, terapia cu plante, sunt folosite toate părțile păpădiei – frunze, flori și rădăcină.

„Florile tinere galbene au un efect foarte benefic asupra articulațiilor în reumatism. Prin urmare, chiar acum, când păpădia tocmai înflorește, pot fi culese și uscate. Apoi se infuzează cu apă clocotită și se ia câte o lingură pe zi dimineața. ”, spune herbalistul Elena Korsun.

„Pentru bolile coronariene este util să mesteci tulpini proaspete de păpădie: 5-10 bucăți dimineața cu două ore înainte de micul dejun”, adaugă expertul.

Remediu pentru toate bolile

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Mierea de păpădie are și proprietăți medicinale. Ajută la îmbunătățirea metabolismului, la eliminarea osteocondrozei și a durerilor articulare, precum și la purificarea ficatului și a rinichilor”, spune specialistul.

„Pentru a pregăti mierea, este necesară strângerea florilor în perioada de înflorire. Culegeți-le dintr-un loc ecologic (la cel puțin 2-3 km de autostrăzile aglomerate). Pentru 1 kg de miere sunt necesare 350 de flori, inclusiv baza verde, dar fără tulpini.

Clătiți florile cu apă rece. Se pune pe foc și se lasă să fiarbă.Apoi, când se scurge tot lichidul, se pot arunca kilogramul de zahăr în bulionul rezultat și se fierb din nou 15 cu minute înainte de sfârșit, stoarceți sucul de la o lămâie Luați câte o linguriță de tratament de trei ori pe zi timp de un an”, spune specialistul.

„Dacă organismului tău lipsește iod, poți pregăti această salată: adaugă alge marine, pătrunjel, sfeclă fiartă în frunzele de păpădie și asezonează cu ulei vegetal. Rezultatul este o sursă gustoasă și puternică de iod care poate înlocui cu ușurință suplimentele alimentare”, spune el.

Cocktail medicinal de păpădie

„Se macină întreaga plantă, împreună cu rădăcinile, frunzele și florile și se stoarce sucul prin pânză de brânză. Pentru conservare, jumătate de litru de suc se amestecă cu un pahar de vodcă. Tinctura rezultată se toarnă în borcane sterile. Preparatul poate fi folosit pentru prepararea unui cocktail – 2/3 pahar de suc de morcovi, 3 linguri de tinctură de păpădie preparată, 1 lingură de miere și suc de nap negru în partea de sus a paharului Se bea pe stomacul gol o dată pe zi, dimineața”, recomandă Korsun.

Recent Posts

Legătura dintre căsătorie și supraviețuire a bolnavilor de cancer. Ce au arătat descoperirile oamenilor de știință

Căsătoria îmbunătățește rata de supraviețuire a bolnavilor de cancer. Importanța sprijinului emoțional și a conexiunii…

59 de minute ago

Ce trebuie să știți despre fiecare dintre cele 12 semne astrologice

Ce trebuie să știți despre fiecare dintre cele 12 semne astrologice Zodiacul trasează calea anuală…

o oră ago

De ce uneori inima ta bate prea repede? Vezi care sunt principalele motive

De ce uneori inima ta bate prea repede? Tahicardia înseamnă că inima bate prea repede. De…

2 ore ago

Care este cel mai bun pentru pielea ta: Acidul glicolic, hialuronic sau salicilic

Care este cel mai bun pentru pielea ta: hialuronic, glicolic sau salicilic. Fiecare dintre ele…

2 ore ago

Remedii care ajuta la scăderea colesterolului fără medicamente

Remedii pentru scăderea colesterolului. Fiecare persoană a auzit cuvântul temut colesterol. Este considerat inamicul numărul…

3 ore ago

Băutură minune te va scăpa de kilogramele în plus, celulită și inflamație

Băutură minune te va scăpa de kilogramele în plus, celulită și inflamație. Dacă ai kilograme…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Tiroidita Hashimoto