Cea mai bună și simplă metodă care ne protejează de coronavirus. Tot mai mulți cercetători susțin această ipoteză

Cea mai bună și simplă metodă care ne protejează de coronavirus e distanțarea socială, susțin cercetătorii. Virusul SARS-CoV-2 s-a răspândit atât de repede din cauza circulației purtătorilor asimptomatici sau cu simptome moderate, adică cei care nu știau că sunt infectați. De aceea, cea mai bună metodă de a opri răspândirea este distanțarea socială. 

Una dintre întrebările adresate oamenilor de știință și experților în politici de sănătate publică a fost: de ce s-a răspândit atât de repede noul coronavirus, în toată lumea, în ciuda interdicțiilor de călătorie.

Tot mai mulți cercetători susțin ipoteza potrivit căreia circulația persoanelor infectate dar care nu știau că au boala a dus la creșterea alaramantă a numărului de cazuri.

Metodă care ne protejează de coronavirus

Într-un studiu preliminar, prof. Chaolog Wang și colegii săi, de la Universitatea Huazhong de Științe și Tehnologie din Wuhan, au arătat că în timpul vârfului epidemiei din orașul lor, peste 50% dintre pacienți nu au fost diagnosticați, așa că au rămas activi social. Așa că e posobil să fi transmis mai departe virusul, fără să aibă habar de acest lucru.

”Potrivit estimărilor noastre, cel puțin 59% dintre persoanele infectate au ieșit din casă, fără să fie testate și e posibil să fi infectat și pe alții,” susțin autorii studiului.

Un alt studiu, publicat în revista JAMA, arată că o persoană infectată, poate transmite virusul la încă cinci oameni. Acesta este motivul pentru care autoritățile sanitare susțin că distanțarea socială e cea mai bună măsură pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2. Orice persoană care limitează contactul social poate rupe lanțul contagiunii.

Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).
Până astăzi, 24 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timișoara și Neamț, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

27 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică