Cea mai eficientă metodă de slăbit, potrivit nutriționistului

Nutriționistul Lygia Alexandrescu sfătuiește cu privire la cea mai eficientă metodă de slăbit. Ea este de părere că dietele populare, care se adreseaza întregii populație nu sunt o soluție. Cel mai bun este un program alimentar + exerciții specializat pentru o persoană, deoarece metabolismul fiecăruia este diferit.

„Învățarea principiilor alimentare, a modului corect de combinare a acestora și conștientizarea actului alimentar, cu toate implicațiile sale, sunt doar câteva dintre beneficiile obținute în urma adoptării unui astfel de program nutrițional. În plus, dieta personalizată nu face schimbări majore și abrupte în tranziția de la vechile obiceiuri alimentare la noul mod de hrănire”, a spus Alexandrescu, citează Agerpres.

Ecuația unui corp suplu

Numărul de calorii ingerate = greutatea corporală. Dacă pe parcursul unei zi se consumă mai puține calorii decât poate consuma organismul atunci vom slăbi.

Principii alimentare

Nutriționistul recomandă ca pe parcursul unei zile să se consume 3 mese pe zi și 2 gustări pentru a-i oferi organismului energia de care are nevoie ca să funcționeze, dar și ca să creștem viteza metabolismului. În momentul n care sari peste mese, organismul o să consume rezervele de grăsime, dar mai întâi se va elimina apa din organism ș țesutul muscular, iar viteza metabolismului va fi la minim pentru a menține celelalte organe. Gândiți-vă la metabolism ca la un foc. Pentru a menține focul trebuie să îi dai lemne, lemne hrănitoare, vitamine și minerale. Exercițiile fizice întețesc focul, iar corpul slăbește și se tonifică sănătos.

„O dietă echilibrată ar trebui să acopere următoarele cerințe nutriționale: până la 15% proteine, 30% lipide și 55% glucide (carbohidrați). Atunci când pierderea ponderală este impusă, aportul caloric este redus, iar tipul alimentelor și frecvența meselor sunt principala preocupare, se obțin efecte durabile în timp”, a arătat Lygia Alexandrescu.

Cele 3 reguli de aur pentru a crește viteza metabolică

-Mânâncă des – 3 mese și 2 gustări(fructe, legume sau semințe)

– Exerciții regulate (bandă, aerobic, sală, dans, înot)

-Menținerea constantă a glicemiei

„Nu trebuie renunțat niciodată la o masă principală (în special la micul dejun) și trebuie consumate gustări (fructe și legume proaspete) bogate în nutrienți între aceste mese principale. Alimentația echilibrată, mesele dese și reduse cantitativ previn puseele de foame exacerbată, furnizează constant energie organismului și mențin un metabolism eficient și o siluetă armonioasă, fără prea mare efort”, a mai explicat nutriționistul.

A.

 

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

2 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

3 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

3 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

4 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

4 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică