Ceai pentru oxigenarea creierului. Trebuie consumat pe stomacul gol

Din cuprinsul articolului

Turmericul este un condiment care a fost folosit în mod tradițional în bucătărie pentru a aroma diferite feluri de mâncare. Cu toate acestea, proprietățile și beneficiile sale pentru sănătate nu au trecut neobservate în medicina naturistă.

Compușii săi, numiți curcuminoizi îi conferă mari proprietăți medicinale. Informațiile de pe portalul Medical News Today indică faptul că curcumina este principalul său ingredient activ și are proprietăți biologice puternice.

„Medicina ayurvedică, un sistem tradițional de tratament indian, recomandă turmericul pentru o varietate de afecțiuni. Acestea includ durerea cronică și inflamația. Medicina occidentală a început să studieze turmericul ca analgezic și agent de vindecare.

În mod similar, uleiurile sale volatile (turmeron, atlantone și zingiberen), proteinele, rășinile și zaharurile îi sporesc și puterea de vindecare, pe lângă faptul că sunt bogate în fibre alimentare, vitamine C, E și K, niacină, sodiu, calciu, potasiu, cupru, magneziu, fier și zinc, toate elementele cheie pentru a avea grijă de sănătatea organismului.

Un alt compus activ este turmeronul, care ar ajuta la prevenirea și tratarea problemelor neurologice, potrivit unei publicații de pe Better with Health, scrisă de psihologul Valeria Sabater, care asigură că acest condiment oferă beneficii pentru sănătatea creierului.

„Ar-turmerona a fost descoperită de oamenii de știință de la Institutul de Neuroștiință și Medicină din Jülich, Germania. Funcția sa este de a încuraja multiplicarea celulelor stem în creier. Momentan s-au efectuat doar studii la rozătoare, dar rezultatele au fost foarte promițătoare”, precizează specialistul, care indică că datorită acțiunii turmeronului aromat se va putea avansa în dezvoltarea medicamentelor pentru tratarea tulburărilor neurologice și accidente cerebrale.

Unul dintre beneficiile fundamentale care i se atribuie este puterea sa antiinflamatoare. Fundația pentru artrită asigură că există dovezi ale căror concluzii au determinat că turmericul a avut un impact pozitiv asupra proceselor inflamatorii.

Cum se prepară?

Pentru a profita de beneficiile sale, puteți pregăti o infuzie sau un ceai din acest condiment, care poate fi consumat în cadrul unei alimentații echilibrate.

Pentru a face băutura, ai nevoie de o lingură de ceai verde, una de turmeric măcinat, coaja de la o jumătate de lămâie bine curățată, un pahar cu apă și o lingură mică de miere, conform informațiilor oferite de Better with Health.

Se pune apa pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, cand da in clocot se adauga turmericul, ceaiul verde si lamaia, se ia de pe foc si se lasa cinci minute sa se odihneasca. Recomandarea este să o consumați pe stomacul gol, îndulcit cu puțină miere, dacă doriți.

Este important de precizat că, deși acest condiment oferă diverse beneficii pentru sănătate, pentru a profita de ele este important să îl includeți în cadrul unei diete echilibrate și al exercițiilor fizice regulate.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

6 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

7 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

8 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: