Din cuprinsul articolului
Salvia este una dintre cele mai populare plante din medicina netradițională. Proprietățile sale benefice o fac să fie preferata atât a fitoterapeuților, cât și a celor care o folosesc la prepararea de ceaiuri și infuzii din plante.
Numele său, derivat din latină, sugerează capacitatea sa de a „salva” sau „vindeca”, iar în medicină este folosită într-o varietate de forme, de la ceaiuri de plante și infuzii la uleiuri esențiale și băi terapeutice.
Salvia este un arbust aromat care atinge în general înălțimi cuprinse între 20 și 70 de centimetri. Se caracterizează prin tulpini rigide și frunze de culoare verde-albăstruie, cu o nuanță albicioasă pe verso, precum și prin producerea de flori purpurii sau violete.
Deși crește de obicei în medii uscate și însorite, salvia este cultivată și în livezi, parcuri și grădini.
Salvia este cunoscută pentru beneficiile sale antiseptice, antivirale, antiinflamatorii, antioxidante, digestive și aromatizante. Prin urmare, este adesea folosită pentru a ameliora tulburările digestive, pentru a reduce nivelul de glucoză din sânge și pentru a trata tulburările hormonale.
De asemenea, este cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce balonarea abdominală, care este unul dintre cele mai importante beneficii ale sale. Proprietățile antiinflamatorii ale acestei plante acționează eficient pentru a ameliora disconfortul gastro-intestinal, oferind o ușurare naturală și promovând un sentiment de bunăstare după fiecare înghițitură.
Într-adevăr, salvia joacă un rol cheie ca antioxidant, promovând bunăstarea mentală, îmbunătățind memoria și concentrarea. Pentru femei, este deosebit de importantă pentru sănătatea cognitivă pe termen lung.
Datorită proprietăților sale, site-ul Ecología Verde a relatat că consumul de salvie ajută:
Specialiștii spun că este o soluție bună pentru răni pe limbă, în gură, răni, gingii umflate, sângerări ale gingiilor sau înțepături de insecte.
Ceaiurile și infuziile naturale nu înlocuiesc tratamentul medical necesar pentru anumite afecțiuni. Valoarea ceaiului de salvie constă în capacitatea sa de a atenua procesele vitale din organism, funcționând ca un complement esențial în prevenirea unor posibile probleme viitoare.
Mai mult, planta medicinală poate fi adăugată și în alimente, în special în salate, atunci când frunza este proaspătă. Atunci când frunzele sale sunt uscate, este adesea folosită ca și condiment pentru carne, fructe de mare și frigărui, deoarece este o plantă foarte aromată.
Horoscop 14 mai. Este o zi excelentă pentru Vărsători, care au relații minunate cu toți…
Fumătorii care intenționează să renunțe sunt adesea îngrijorați de creșterea în greutate care vine la…
Ce să știi despre mamografie. De ce este important să faci o mamografie de rutină…
Ce este insuficiența hepatică. Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește…
După începerea războiului în februarie 2022, ucrainenii au fost nevoiți să fugă din calea bombardamentelor.…
Măsurarea masei totale de grăsime din brațe ar putea ajuta la prezicerea riscului de fracturi…