Categories: Expertul zilei

Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „Să ne detașăm”

Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „Să ne detașăm”.

Este bine cunoscut faptul că, în spatele bolilor stau traumele, stresul, tristețea, depresia, invidia. Un gând care poartă energii negative poate fi deschizătorul unei dureri de cap sau al unei indigestii.

Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „Să ne detașăm”

Un cuvânt greu aruncat asupra unei persoane se poate întoarce asupra emițătorului cu un program de distrugere dublu. Intenția ne creionează starea de bine sau de rău, din viitor.

Doar că, în tumultul vremurilor pe care le trăim, e greu să răspundem cu bine la rău. Majoritatea oamenilor și-ar dori o rețetă simplă, un cuvânt magic care să îi scoată din momentele de stres în mod instant.

Profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg și director științific, vine în ajutorul nostru și ne explică cum putem să ne menținem starea de calm, pentru a preveni un posibil conflict.

Autosugestia contează foarte mult. Primul lucru dacă te claxonează un domn din spate, îi dai locul să se ducă unde vrea, și în rai, și în iad, și îi urezi succes. Lasă-l să se ducă unde vrea.

În al doilea rând, dacă poți ca toate aceste lucruri care se întâmplă zilnic să nu le pui la suflet. Nu trebuie să le punem la suflet, nu duc la nimic bun. Dacă cineva îți aruncă o vorbă urătă, zâmbește și mergi mai departe”, a declarat neurochirurgul Vlad Ciurea, potrivit DC News.

Creierul nu poate funcționa sub furie, stres, scandal

Stă doar în puterea noastră să ne asigurăm că darul pe care ni l-a dat Dumnezeu, creierul, funcționează la capacitate maximă.

„Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru ca acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze. Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură”, a subliniat acesta.

Dar totul se face cu rutină, cu disciplină, cu voință. O bună funcționare a acreierului are nevoie de o rutină pozitivă, cu momente hrănitoare, nu distructive. Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit propria rutină:

„În general, la ora 22.00 sunt în pat și citesc. Recomand ca lucrurile să înceapă de dimineață bine. Eu fac tot posibilul să mă trezesc la 5.30, pentru a avea timp să le fac pe toate. Să iau și micul-dejun. Și să nu mă stresez că am uitat câte ceva. Două cafele, una dimineața. Nu exagerez”, a explicat medicul neurochirurg și director științific la Spitalul Clinic SANADOR.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

17 minute ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

47 de minute ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

o oră ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

2 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

2 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

3 ore ago

Citeste si: