Cel mai bun înlocuitor de zahăr care reglează insulina

Înlocuitor de zahăr care reglează insulina. Consumul excesiv de zahăr duce la boli cardiovasculare, diabet, obezitate. Mulți îndulcitori naturali vă permit să vă bucurați în continuare de dulciurile preferate fără a vă afecta silueta și sănătatea.

Potrivit nutriționiștilor, cel mai util înlocuitor al zahărului este un îndulcitor relativ nou și încă nerăspândit – proteine ​​vegetale dulci. Aceștia sunt îndulcitori pe bază de plante care sunt complet siguri pentru organism. Ele nu cresc nivelul de zahăr din sânge, ci scad nivelul de insulină.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Aceste proteine ​​sunt mult mai dulci decât zahărul, pot fi folosite într-o cantitate minimă. Prin urmare, conținutul caloric al preparatului este scăzut, relatează expertul.

Nutriționistul Kiril Strelnikov adaugă că abuzul de dulciuri duce la vârfuri și scăderi de energie. Acest lucru crește stresul și afectează negativ bunăstarea generală a unei persoane.

Glucoza furnizată de această substanță este o sursă puternică de energie necesară pentru funcționarea sistemului muscular, circulator și a altor sisteme ale corpului. De fapt, scopul principal al nutriției, digestiei și metabolismului nostru este tocmai acela de a asigura celulelor organismului un aport continuu de glucoză – în cantitatea necesară și pe tot parcursul zilei. În același timp, un exces de dulciuri în alimentație este extrem de dăunător, și uneori chiar periculos pentru oameni, deoarece poate provoca diverse boli, potrivit actualno.com.

Cel mai frecvent este diabetul. Este considerată principala cauză de orbire în lume și este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare, insuficiență renală, amputare a picioarelor din cauza tulburărilor circulatorii și amenințarea gangrenei. În ciuda faptului că principalul factor în dezvoltarea bolii este predispoziția genetică, riscul de îmbolnăvire crește dacă abuzați de dulciuri. Pasiunea excesivă pentru alimentele care conțin zahăr poate provoca dezvoltarea bolii nu numai la cei care au o predispoziție la aceasta, ci și la cei care nu o au.

Acest lucru se datorează faptului că excesul de glucoză, care nu este consumat de organism ca energie, se depune sub formă de grăsime și se depozitează în țesutul adipos. În timpul înfometării sau a unui efort fizic intens, aceste rezerve sunt epuizate.

Creșterea țesutului adipos nu este un factor favorabil, mai ales pentru cei care mănâncă la timp și duc un stil de viață sedentar. În absența consumului de energie, glucoza stocată sub formă de grăsime în rezervă rămâne nefolosită. Aceste depozite de grăsime, la rândul lor, creează rezistență la insulină, adică interferează cu buna funcționare a insulinei, hormonul responsabil cu absorbția și procesarea glucozei.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

16 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

46 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică